Antena Meniu Search
x

Dragnea ŞOCHEAZĂ: "Vor să ajungă la fiul meu, vor să-mi ia copilul!" (VIDEO)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, la Antena 3 că acţiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD". 

"În primul rând mi se pare un al doilea atac violent la o altă putere a statului, un atac violent la Guvern. Noi discutăm aici despre emiterea unei Hotărâri de Guvern şi adoptarea ei, o Hotărâre de Guvern care face parte din categoria celor câteva sute sau mii care au fost adoptate în România, şi anume transfer de proprietate din public în public, cu precizare importantă - pe cinci ani. Eu am citit doar comunicatul DNA-ului, în rest m-am uitat la dumneavoastră şi la ce s-a mai vorbit în presă şi la alte comentarii şi informaţii pe surse. Noi discutăm de un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, Consiliu Judeţean, deci, de la public la public. Şi nu sunt sigur că nu au mai fost în istorie transferuri de proprietate către o autoritate locală, pentru ca acolo să se facă o investiţie, privată. Ceea ce mie mi se pare foarte bun ", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, întrebat de acţiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina". 

El a explicat că în cazul "Belina" este vorba de "o suprafaţă de teren plină de bălării, cum este toată fâşia Dunării, şi cu nişte betoane, pe care noi le ştim de copii". 

"Acolo am copilărit, în acea zonă, care conţine şi nişte bălţi. Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman, deci, tot în public, şi atât", a spus Dragnea. 

El a adăugat, că "toate bălţile din România sunt închiriate la firme private pentru a le exploata piscicol, toate". 

"Şi aceste bălţi, celelalte zeci, zeci de mii de bălţi din România au fost închiriate şi înainte sunt şi acum şi o să fie şi după aia, că aşa este firesc (...) Ar trebui anchetate toate miile de închirieri pentru toate bălţile din România. Oriunde în această ţară există o baltă a Apelor Române şi dacă sunt la autorităţile locale, se închiriază, cred că în 99% din cazuri. Dar, acolo sunt mai multe firme, adică mai multe firme care au închiriat pe acea perioadă şi au închiriat ulterior, din ceea ce am văzut. După părerea mea, dosarul ăsta este o ficţiune, sigur, are consecinţe reale, cu două doamne ministru foarte importante, pe Dezvoltare şi pe Fonduri Europene, foarte importante. Şi, miza nici măcar nu cred că mai sunt eu, cred că miza, de fapt, este PSD-ul", a precizat Dragnea. 

”Am primit tot felul de informații în weekendul ăsta, că vor să ajungă și la fiul meu. Este o luptă între abuz și democrați, între metode de poliție politică și metode democratice”, a zis Dragnea.

El a adăugat că pe lângă dorinţa de a distruge PSD-ul, există şi o teamă din partea conducerii DNA, urmare a discuţiei "din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare". 

"După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD-ul şi, putem dezvolta, cred că este şi această dorinţă de a preveni un eventual raport rău, să zicem (al Inspecţiei Judiciare - n.r.), habar n-am. Să spună că, de fapt, raportul este rău pentru că s-a început acum o acţiune împotriva PSD-ului, împotriva membrilor Guvernului şi aşa mai departe, pentru că eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA (...) de câteva luni de zile ", a afirmat Dragnea. 

Preşedintele PSD a adăugat că, în atare condiţii, în care miniştri ai actualului Guvern sunt puşi sub acuzare, dacă va mai exista o cerere de transfer a unei suprafeţe de teren din domeniul statului în domeniul public al unui judeţ nu va mai avea cine să semneze. 

"Chiar ieri (sâmbătă - n.r.) am primit o informaţie de la un membru al Cabinetului, foarte importantă, că un mare concern, unul dintre cele mai mari din lume, doreşte să facă o investiţie uriaşă în România şi are nevoie de 80-100 de hectare. Credeţi că mai poate semna cineva din Guvern un transfer de teren din domeniul public al statului în domeniul public al unei localităţi sau al unui judeţ, după această poveste?", a spus Dragnea. 

Preşedintele PSD a precizat că fost să pescuiască în zona Belina, dar a negat că ar fi beneficiat în vreun în fel de trecerea suprafeţelor de teren respective de la Consiliul Judeţean Teleorman la firma TelDrum. 

"Nu. Acolo pescuiesc mulţi oameni, (...) te duci şi pescuieşti, foarte simplu, ca şi pe Dunăre, dar eu am fost la psecuit în multe locuri din ţara asta", a spus Dragnea. 

Preşedintele PSD a adăugat că afirmaţia fostului premier Victor Ponta, potrivit căreia acesta nu şi-a dat seama la momentul adoptării HG că Lacul Belina nu va trece la "poporul teleormănean", cum i s-a spus, ci la firma TelDrum, este "falsă". 

"Nu cred că poate să facă o asemenea confuzie, pentru că este un om pregătit. Acest teren pe care sunt câteva bălţi a trecut din domeniul statului în domeniul public al judeţului Teleorman. Închirierea acestor bălţi către aceste firme s-a încheiat, va continua, se va încheia vor veni alţii, tot aceeaşi, că până la urmă au dreptul să închirieze. Nu, e o afirmaţie falsă şi nu vreau să comentez de ce a făcut-o, în ce context. (...) Îmi este foarte greu să metabolizez şi atitudinea şi această obsesie şi aceste afirmaţii", a mai spus Dragnea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Dragnea ŞOCHEAZĂ: "Vor să ajungă la fiul meu, vor să-mi ia copilul!" (VIDEO)