Antena Meniu Search
x

Video Edilii din Popeşti-Leordeni s-au premiat cu un totem din bani publici pentru că au făcut o pasarelă. Au dat 20.000 de euro pe el, dar l-au greşit

Investiţie-surpriză în Popeşti-Leordeni care i-a lăsat cu gura căscată pe localnici : edilii s-au omagiat cu un "totem" pentru realizarea unei pasarele pietonale în oraș. Sunt trecuţi toţi susţinătorii, de la directori, la şefi de cabinet. Monumentul a costat 20.000 de euro din bani publici şi a fost inaugurat cu o zi înainte de aniversarea primarului. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.04.2022, 20:26

Vezi și

O structură gri din plastic şi aluminiu, pe care sunt scrise 10 nume, a apărut la intrarea în oraşul Popeşti-Leordeni. Un totem, aşa cum îl numesc edilii, realizat în semn de mulţumire faţă de zece persoane care s-au împlicat în ridicarea unei pasarele pietonale inaugurată în urmă cu un an. 

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Eu personal, i-am solicitat domnului primar să realizăm un totem în semn de recunoştinţă faţă de persoanele care nu au putut să vină la inaugurare, pe care să le facem cunoscute si sa fie cunoscute tuturor persoanelor care vor trece pe sub această pasarelă. 

Oamenii trec pe el şi nici măcar nu îl observă. 

Cap de listă este chiar primarul din Popeşti, Petre Iacob, urmat de Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.  Mai apoi, în ordine, este menţionat şeful de cabinet al primarului Sectorului 4, directorul Metrorex şi city managerul din Popeşti-Leordeni. Cel care a şi venit cu ideea. 

Pe acelaşi subiect

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Domnul primar mi-a dat mână liberă totală să mă gândesc bine şi să fac lista cum cred eu de cuviinţă. Pe 6 aprilie, fix un an de la inaugurarea pasarelei, şi pe data de 7 a fost si ziua domnului primar. Am luat hotararea sa nu mai facem ceva cu fast, să venim acolo să descoperim monumentul şi asa mai departe.

Unele nume sunt scrise greşit

Pe listă apar şi alte nume. Unele... scrise greşit. 

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Parcă le-a asezat Dumnezeu de aşa natură incat doamna respectivă s-a implicat foarte mult in acest proiect.

Andreea Milea, reporter Observator: Litera "S" lipseşte din acest nume însă primăria Popeşti - Leordeni promite că va rezolva rapid problema. În plus, vor înălţa totemul pe un suport de beton şi vor împrejmui zona pe o rază de 2 metri pentru a nu fi vandalizat. 

Preţul de 20.000 de euro, considerat a fi mic

Mai ales că totemul a costat aproape 20.000 de euro, fără TVA, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 

Managerul oraşului spune că preţul a fost mai mic. 

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Mi s-a spus ca totemul in sine, constructia, se ridica undeva la 6.200 de euro. Şi partea de logo care acolo intr-adevăr este crearea de continut, artă sau cum vreti sa o denumiţi, in jur de 3.300 de euro. 

Construcţia este desăvârşită cu noul logo al orasului - un porumbel alb.

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Este şi un columbofil si atunci am gandit acest logo, acest porumbel. Porumbelului care revine de unde pleacă si avem si sloganul acolo: revii mereu acasă, indiferent unde mergi.

Ce este totuşi un "totem", precum cel din Popeşti-Leordeni

În final ne lămurim ce este un "totem". 

Alin Todireanu, city manager Popeşti - Leordeni: Dacă stiu ce inseamna totem? Da, stiu ce inseamna si... probabil ca nu stiu sa va spun acum in termeni astia din dictionar. În momentul in care auzeam notiunea de totem sa fiu sincer ma gandeam la acele monumente amplasate la intrarile în oras. 

Reporter: Totemul este fie un animal, fie o planta si foarte rar un obiect care e ocrotitorul unei zone. 

Locuitorii din Popeşti-Leordeni spun că pe lângă  "totem"  armai avea nevoie de trotuare, şcoli şi grădiniţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Edilii din Popeşti-Leordeni s-au premiat cu un totem din bani publici pentru că au făcut o pasarelă. Au dat 20.000 de euro pe el, dar l-au greşit