Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea: "De când sunt primar general am trăit o adevărată epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-ELCEN"

Gabriela Firea a vorbit miercuri despre preluarea ELCEN la municipalitatea şi unirea entităţii cu RADET la Compania Municipală Energetica. Firea solicită Guvernului măsuri pentru îmbunătăţirea termoficării.

Gabriela Firea: "De când sunt primar general am trăit o adevărată epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-ELCEN" - Hepta

Gabriela Firea a vorbit miercuri despre preluarea ELCEN la municipalitatea şi unirea entităţii cu RADET la Compania Municipală Energetica. Firea solicită Guvernului măsuri pentru îmbunătăţirea termoficării, spunând că trăieşte "o adevărată epopee” cu privire la acest subiect încă de când a preluat funcţia de primar.

"Iată care este moftul Gabrielei Firea: să îndrăznească să creadă în programul de guvernare”, a spus Firea, subliniind că fuziunea RADET-ELCEN este prevăzută în programul de guvernare PSD.

"Ce solicităm Guvernului? Asigurarea cesiunii sau a subrogării creanţelor deţinute de ANAF împotriva ELCEN. Votarea planului de reorganizare a ELCEN de către ANAF dacă la şedinţa adunării creditorilor din 24 septembrie nu se adoptă planul, ELCEN intră în faliment, cu conscinţe dezastruoase pentru termoficarea din Capitală. Plafonarea preţului la gaze naturale deoarece preţurile de achiziţie sunt în continuă creştere, ceea ce va pune presiune pe bucureşteni. Ajustarea raporturilor preţurilor la gazele naturale plătite de clienţii casnici şi de către clienţii industriali. Modificarea structurii tarifului de conducere, transport şi distribuţie a agentului termic”, a explicat miercuri Gabriela Firea.

Firea mai spune că de când este primar general a trăit "o adevărată epopee” în ceea ce priveşte subiectul fuziunii RADET-ELCEN, măsură care este prevăzută în programul de guvernare PSD.

"Am trăit o adevărată epopee de când am venit la Primăria Capitalei, în ceea ce priveşte fuziunea RADET-ELCEN. Ea se află şi în programul de guvernare. Iată care este moftul Gabrielei Firea: să creadă în programul de guvernare, să îndrăznească să creadă în programul de guvernare. Noi am fost tot timpul prezenţi în grupurile de lucru şi ne-am făcut partea de răspundere prin toate hotărârile luate în CGMB, prin plata în avans a gazelor, prin faptul că am înfiinţat o companie municipală pentru preluarea pieţei. Asta în condiţiile în care toate CET-urile au fost transferate gratuit la primării. Primăriei Generale nu doar că i se cer bani, dar nici aşa până acum nu s-a putut rezolva absolut nimic. Şi nu e vorba de 10 oameni, ci de peste 1 milion de oameni care sunt clienţi RADET, despre toate şcolile, spitalele, unele ambasade. Iată care este moftul Gabrielei Firea şi dorinţa de a aduce în debzatere subiecte derizorii”, a adăugat primarul Capitalei.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea: "De când sunt primar general am trăit o adevărată epopee în ceea ce priveşte fuziunea RADET-ELCEN"