Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu: Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jur / Bilanţ după un an marcat de crize

Florin Cîţu a făcut o radiografie a ultimului an politic, marcat de criza guvernamentală, de pandemie şi criza energetică. Liderul PNL crede că s-a ajuns în situaţia actuală poate şi din cauza grabei cu care a încercat el să facă reformele.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 10:40

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi fostul premier al României
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi fostul premier al României - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Florin Cîţu s-a lăudat deseori în timpul mandatului de premier cu creşterea economică înregistrată de România, uneori chiar şi cu succesul campaniei de vaccinare. Dacă în cazul acesteia din urmă a recunoscut că am căzut "victimele propriului succes", în ceea ce priveşte învăţămintele cu care rămâne după acest mandat Florin Cîţu este de părere că "viteza cu care a dorit să facă reformă depăşeşte aşteptările societăţii şi ale economiei româneşti"

"Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu şi atunci aici trebuie ajustate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută... şi aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a declarat Florin Cîţu, la TVR.

În ceea ce priveşte durata mandatului său în fruntea Guvernului, Cîţu a arătat că: "Este media ultimilor şapte ani mandatul de prim ministru, ceea ce poate trebuie să spună ceva despre politica din România".

Florin Cîţu, despre efectele crize politice asupra PNL

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Partidului Naţional Liberal este de părere că liberalii trebuie să fie "cu toţii conştienţi" că partidul nu poate să mai treacă prin criza pe care a traversat-o şi să câştige alegerile. "Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024", a declarat preşedintele PNL.

"S-a văzut că s-ar putea să creeze o problemă. Trebuie să fim oneşti aici, trebuie să fim sinceri că atunci când preşedintele unui partid nu este şi premier, cumva se creează aceşti poli de putere şi ei pot să ducă la o problemă într-un partid. Acuma, depinde de noi, de noi toţi - de mine, de premier, de echipa din jurul meu, de Partidul Naţional Liberal - dacă ştim să gestionăm această situaţie. Dacă nu ştim să o gestionăm, vom fi puşi în faţa unei crize în interiorul partidului şi această criză va fi mai aproape de alegeri şi nu va fi bine pentru noi. Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024", a declarat Florin Cîţu, joi seară, la TVR. 

El a afirmat că ultima jumătate de an a fost "o perioadă cam lungă de lupte interne" în PNL şi că partidul "trebuie să strângă rândurile şi să-şi dea seama că este momentul să lupte pentru ideile liberale". "Nu cred că mai putem acum să mai trecem încă o dată sau în curând prin ceea ce am trecut. E momentul să vedem că suntem aici pentru români şi eu am spus asta în campanie", a adăugat Florin Cîţu. 

Fostul premier a menţionat că are o relaţie "foarte bună" cu actualul prim ministru Nicolae Ciucă şi că îl va susţine pe acesta să ducă "la bun sfârşit" mandatul pe care l-a primit în fruntea Executivului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu: Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jur / Bilanţ după un an marcat de crize