Antena Meniu Search
x

Gheorghe Falcă, despre un eventual Guvern PNL-PSD: ”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”

Vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă a declarat că ar prefera ca liberalii să facă o coaliție de guvernare cu USR dar, când ”partenerul încurcă lucrurile”, e nevoie de o alianță funcțională și stabilă, făcând referire la alianța cu PSD.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.11.2021, 16:24

Gheorghe Falcă, despre un eventual Guvern PNL-PSD: ”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”
Gheorghe Falcă, despre un eventual Guvern PNL-PSD: ”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic” - Mediafax Foto / Valentina Sarosi via Hepta

Gheorghe Falcă spune că și-ar fi dorit continuarea discuțiilor cu ambele partide, ”pentru că eu am văzut deja în spațiul public solicitările celor de la PSD și mi-au demonstrat încă o dată că dânșii nu se gândesc decât la cheltuieli bugetare”.

PNL decide cu cine merge la guvernare: USR sau PSD

„Eu aș fi vrut să continuăm negocierile, să trecem la a doua fază, la faza în care se lucrează la un program de guvernare și la faza în care se formează un Guvern, vorbim aici doar de denumirea ministerelor care se atribuie pentru fiecare partid, pentru că aș vrea să mergem în paralel și să luăm o decizie după finalizarea consultărilor și după ce avem un program de guvernare (...). Aș fi vrut să continuăm cu ambele partide, pentru că eu am văzut deja în spațiul public solicitările celor de la PSD și mi-au demonstrat încă o dată că dânșii nu se gândesc decât la cheltuieli bugetare. Noi avem nevoie de o Românie mai inteligentă, avem nevoie de o Românie mai verde și aici avem PNRR-ul care ne sprijină pe acest domeniu (...). Mă interesează această Românie mai socială, care nu înseamnă să aruncăm bani pe geam”, a spus Gheorghe Falcă, la RFI.

Vicepreședintele PNL precizează că deși el a fost mereu un adversar al PSD-ului, stabilitatea guvernării e mai importantă.

Pe acelaşi subiect

”Aici nu mai vorbim de frecventabilitate, ci de formarea unei coaliții funcționale. La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic, de aceea am spus că doctrinar nu te poți potrivi nici cu unii, nici cu alții, dar am avut speranțe că putem realiza o coaliție pe trei ani cu cei de la USR și nu au trecut nici nouă luni de zile și am intrat în această criză politică. Eu sunt adeptul de a crea o coaliție cu USR-ul, dar vedem că orice negociere cu ei ajunge în situația în care pun condiții” a spus Gheorghe Falcă.​

Majoritatea liberalilor presează pentru alianţă cu PSD

Şedinţa BPN va avea loc de la ora 19.00, la sediul central al PNL şi se aşteaptă să fie una tensionată, pe fondul nemulţumirilor din partid privind o înţelegere cu PSD. Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu şi deputatul Cristian Băcanu sunt vocile care au anunţat că doresc refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR. Cu toate acestea, curentul majoritar, în partid, ar fi în favoarea unei majorităţi confortabile în Parlament cu cei de la PSD.

Surse din cadrul PNL au precizat însă că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîţu preşedintele Senatului. Sursele citate au explicat pentru News.ro că mai mulţi lideri PNL au avertizat că există pericolul scindării formaţiunii dacă Florin Cîţu ar rămâne fără nicio funcţie publică, ci doar cu cea de şef al partidului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Gheorghe Falcă, despre un eventual Guvern PNL-PSD: ”La un moment dat, trebuie să iei răul cel mai mic”