Antena Meniu Search
x

Grindeanu face DEZVĂLUIRI din perioada în care era premier: "Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG..."

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la un post de televiziune, că i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin ordonanţă de urgenţă, el exprimându-şi convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, că i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin ordonanţă de urgenţă, el exprimându-şi convingerea că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru.

”Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a spus Grindeanu.

El a precizat că este convins că nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investiţii să fie înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă.

Grindeanu a subliniat că el consideră că înfiinţarea acestui fond trebuie dezbătută în Parlament, pentru că este vorba despre ”10-12 miliarde de euro”, tinand cont ca urmează să includă companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz.

Pe acelaşi subiect

”Vorbim de un patrimoniu al tuturor. Este vorba despre Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz”, a explicat fostul premier.

Sorin Grindeanu a mai explicat că proiectul pentru Fondul Suveran de Investiţii trebuia să plece de la Ministerul Economiei pe circuitul de avizare la celelalte ministere, ceea ce nu s-a întâmplat, astfel că nu a avut cum să intre în şedinţa de Guvern pentru a fi discutat.

Membrii Guvernului au discutat, în 30 iunie, în primă lectură, proiectul Fondului Suveran de Investiţii, urmând ca el să fie analizat în dezbatere publică şi să fie concretizat până în septembrie în proiect de lege şi trimis la Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Grindeanu face DEZVĂLUIRI din perioada în care era premier: "Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investiţii să treacă prin OUG..."