Antena Meniu Search
x

HAOS la Ministerul Justiţiei: Uite proiectul, nu-i proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale!

Ordonanţa privind modificarea codurilor penale a declanşat haos în societatea românească, timp de şase zile lumea ieşind în stradă pentru a protesta faţă de adoptarea acesteia, însă se pare că haosul continuă şi după adoptarea OUG 14 de abrogare a acesteia.

Ordonanţa privind modificarea codurilor penale a declanşat haos în societatea românească, timp de şase zile lumea ieşind în stradă pentru a protesta faţă de adoptarea acesteia, însă se pare că haosul continuă şi după adoptarea OUG 14 de abrogare a acesteia.

Astfel, luni dimineaţă, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că Ministerul Justiţiei eleborează un nou proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere în cursul zilei şi va rămâne în consultare publică  timp de 30 de zile.

La scurt timp de la anunţul Ministerului Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat că a primit, luni, de la acest minister proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale, pentru avizare.

"Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea codurilor penale a fost trimis azi de Ministerul Justiţiei la CSM pentru avizare”, au anunţat reprezentanţii Consiliului.

Iată însă, că după numai câteva ore, Florin Iordache pare că s-a răzgândit.

Ministerul Justiţiei a transmis, luni după-amiază, două comunicate de presă. În primul dintre ele se menţiona că MJ "nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală" şi că în prezent ministerul centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative.

În documentul ataşat acestui comunicat, însă, document datat 6 februarie, se menţiona doar că MJ centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative.

"Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass media, Biroul de presă al Ministerului Justiţiei este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Ministerul Justiţiei nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. În prezent, Ministerul Justiţiei centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la actele normative menţionate, urmând ca acestea să fie analizate în perioada următoare", anunţă Ministerul Justiţiei în comunicat.

Ulterior, MJ a transmis un alt comunicat de presă, în care şi în documentul ataşat se menţiona că MJ "nu este preocupat să elaboreze un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală" şi că în prezent centralizează deciziile pronunţate de Curtea Constituţională cu privire la aceste acte normative. 

După acest anunţ, jurnaliştii au încercat să îi pună ministrului Justiţiei o serie de întrebări pentru a clarifica ce se va întâmpla cu proiectul de lege, însă Florin Iordache nu a dorit să stea de vorbă cu jurnaliştii pentru a lămuri aceste aspecte, ministrul mergând în ritm alert.

Din mers, în timp ce ziariştii alergau după el, Iordache a spus că proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale nu va mai fi depus niciunde şi că doreşte o dezbatere mai amplă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » HAOS la Ministerul Justiţiei: Uite proiectul, nu-i proiectul de lege pentru modificarea codurilor penale!