Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu, îndemn pentru PSD: "Daţi-vă singuri Guvernul jos, voi puteţi să o faceţi"

Traian Băsescu a susţinut, în plenul reunit, că, dacă Guvernul nu va fi demis prin moţiunea opoziţiei, mai bine să îl demită PSD.

Traian Băsescu a susţinut, în plenul reunit, că, dacă Guvernul nu va fi demis prin moţiunea opoziţiei, mai bine să îl demită PSD

Traian Băsescu a susţinut, în plenul reunit, că, dacă Guvernul nu va fi demis prin moţiunea opoziţiei, mai bine să îl demită PSD. Fostul preşedinte se întreabă cum va putea premierul Dăncilă să stea alături de cancelarul austriac pentru a stabili liniile strategice pentru următoarele 18 luni în Europa.

Băsescu a spus că îi va fi greu opoziţiei să demită astăzi Guvernul, iar ironic a susţinut că, dacă nici cu “salvatorul Ponta" nu se poate, atunci PSD să îl demită pentru a nu ne face de râs în Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a susţinut în discursul său că moţiunea nu are şanse să treacă astăzi, poate doar cu „salvatorul Ponta”, afirmând că este nevoie de un Guvern cu care să nu ne fie ruşine, deoarece preluarea preşedinţiei UE în va mai reveni României abia peste 14 ani.

“Dragi colegi, în mod categoric, opoziţiei îi va fi foarte greu să treacă astăzi moţiunea. Poate cu salvatorul Ponta să treacă, dar dacă nu trece, ascultaţi-mă ce vă spun: daţi-vă singuri Guvernul jos, voi puteţi să o faceţi, şi puneţi un Guvern cu care să nu ne fie ruşine în UE, pentru că vom conduce UE. Reţineţi că această şansă o vom mai avea peste 14 ani”, a mai spus Traian Băsescu.

El a spus că premierului şi miniştrilor le va fi greu să poarte discuţii în cadrul unor Comisii din Uniunea Europeană şi i-a ironizat pe ministrul Economiei, ministrul Transporturilor şi ministrul Educaţiei.

“Am să vă vorbesc despre viitorul apropiat, ceea ce explică poziţia noastră de ce trebuie să cadă Guvernul Dăncilă, iar dacă nu cade prin moţiune, bine ar fi să îl daţi jos dumneavoastră. Începând de la 1 iulie, România intră în trio. Trio la nivelul UE înseamnă că premierul României, alături de cancelarul Austriei, premierul Bulgariei vor stabili principalele linii strategice pentru următoarele 18 luni în UE. Întrebare: credeţi că doamna Dăncilă va putea să stea alături de cancelarul austriac şi să discute problema Brexit? Dar despre migraţia la nivelul UE credeţi că va avea ceva idei? Dar despre proiectele strategice ale UE credeţi că va fi în măsură să spună ceva? Şi vine altă problemă – dacă de la 1 iulie doamna Dăncilă intră în scenă, de la 1 ianuarie intră tot Guvernul în scena UE. După cum ştiţi, dincolo de Consiliul European, există Consiliul UE care are zece formaţiuni. Aceste formaţiuni sunt conduse de miniştrii ţării care deţine Preşedinţia. Şi o să vă întreb: există Consiliul Transporturi. Cum credeţi că va face faţă ministrul Transporturilor din România să discute problemele de infrastructură ale Europei, când el n-a construit un metru de autostradă în România? Există Consiliul Afaceri Europene. Vi-l imaginaţi pe Andruşcă (ministrul Economiei - n.r.) în capul mesei cu toţi miniştrii UE discutând despre taxele vamale pentru SUA? Consiliul Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport. Cum credeţi că îl va prezida ministrul pamblică împreună cu Ioana Barna (Ioana Bran - n.r.), când acolo se vor discuta problemele de educaţie ale UE, când ei nu le rezolvă pe cele din România”, a spus Traian Băsescu.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu, îndemn pentru PSD: "Daţi-vă singuri Guvernul jos, voi puteţi să o faceţi"