Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis continuă consultările pe tema ”România Educată”, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele 2 camere

Preşedintele Klaus Iohannis are, marţi, consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere pe tema Proiectului ”România Educată”.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 07:31

Klaus Iohannis continuă consultările pe tema ”România Educată”
Klaus Iohannis continuă consultările pe tema ”România Educată” - Facebook

Întrevederea cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere are loc la ora 16.00. 

Următoarea întâlnire din seria de consultări anunţate de şeful statului va avea loc miercuri, tot de la ora 16.00. Vor participa partenerii de dialog social din zona educaţiei şi reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul ”România Educată”.

Întâlnirile vizează, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ”realizarea unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea şi asumarea transpartinică” a programului ”România Educată”

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii coaliţiei de guvernare. 

Au participat Ludovic Orban, Dacian Ciolos, Dan Barna, Kelemen Hunor, dar şi premierul Florin Cîţu şi ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

”Acum e şi o aliniere de stele pentru că avem o majoritate în Parlament care permite şi punerea în practică a acestor proiecte. Eu am constatat multe similarităţi între concluziile acestor consultări extinse (...) cu idei pe care noi le-am cules în campania electorală şi le-a pus în Programul de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii. 

La rândul său, Dan Barna a declarat: ”Este o fereastră de oportunitate (...) în care statul are şi resursa de program, si susţinerea în Parlament şi Guvern astfel încât reforma în educaţie să devină realitate”.

Şi vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a avut o reacţie la finalul întrunirii.

”Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, a transmis vicepremierul Kelemen Hunor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis continuă consultările pe tema ”România Educată”, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele 2 camere