Klaus Iohannis continuă consultările pe tema ”România Educată”, cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele 2 camere
Preşedintele Klaus Iohannis are, marţi, consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere pe tema Proiectului ”România Educată”.

Întrevederea cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere are loc la ora 16.00.
Următoarea întâlnire din seria de consultări anunţate de şeful statului va avea loc miercuri, tot de la ora 16.00. Vor participa partenerii de dialog social din zona educaţiei şi reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul ”România Educată”.
Întâlnirile vizează, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ”realizarea unui consens social şi politic, care să garanteze implementarea şi asumarea transpartinică” a programului ”România Educată”
Luni, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu liderii coaliţiei de guvernare.
- Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, despre cele peste 20 milioane de euro cheltuite de Iohannis pe avioane...
- Ciolacu, despre cele peste 20 milioane de euro cheltuite de Iohannis pe avioane private: "Cei care l-au susţinut,...
- Iohannis a călătorit 10 ani ca "prinţii moştenitori din Golf". A obţinut pentru români locuri la...
- 23 de milioane de euro pentru zborurile private ale lui Iohannis. Cea mai mare sumă cheltuilă, în ultimii doi ani...
- Alocarea a 2% din PIB pentru apărare nu mai este suficientă, transmite Ambasada SUA: Pacea nu este gratuită
Au participat Ludovic Orban, Dacian Ciolos, Dan Barna, Kelemen Hunor, dar şi premierul Florin Cîţu şi ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
”Acum e şi o aliniere de stele pentru că avem o majoritate în Parlament care permite şi punerea în practică a acestor proiecte. Eu am constatat multe similarităţi între concluziile acestor consultări extinse (...) cu idei pe care noi le-am cules în campania electorală şi le-a pus în Programul de guvernare”, a declarat Dacian Cioloş, la finalul întâlnirii.
La rândul său, Dan Barna a declarat: ”Este o fereastră de oportunitate (...) în care statul are şi resursa de program, si susţinerea în Parlament şi Guvern astfel încât reforma în educaţie să devină realitate”.
Şi vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a avut o reacţie la finalul întrunirii.
”Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, a transmis vicepremierul Kelemen Hunor.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰