Legea offshore a fost adoptată. Prin aceasta, se reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră
Legea offshore a fost votată în Camera Deputaţilor şi a fost adoptată cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. Legea offshore reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Legea offshore a fost votată în Camera Deputaţilor şi a fost adoptată cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri.
Legea offshore reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră.
Varianta prezentată în Camera Deputaţilor este una modificată faţă de cea adoptată de Senat. Astfel, creditul fiscal este eliminat, este introdus un impozit pe venituri suplimentare, iar statul ar urma să încaseze peste 20 miliarde de dolari din exploatările offshore.
Creditul fiscal, o măsură din varianta de lege adoptată de Senat, va fi eliminat, fiind o măsură discriminatorie.
- Ilie Bolojan, la 21 de ani de la aderarea României la NATO: "Angajamentul de a ne respecta obligațiile în cadrul...
- Ciolacu, reacție dură după ce Băsescu i-a cerut demisia: "Turnător ordinar! O să vezi doar lada de gunoi a...
- Surse: Al doilea emisar al lui Ciolacu în SUA ar fi Lucian Romaşcanu. Cadoul oferit de Sprînceană lui Trump
- Finanţarea campaniei electorale. Ce reguli trebuie să urmeze candidaţii la alegerile prezidenţiale 2025
- Emil Hurezeanu s-a întâlnit cu secretarul de stat al SUA, Marco Rubio, la Bruxelles: "Gata să lucrăm împreună"
”Creditul fiscal era profund discriminatoriu pentru celelalte companii din România. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare (...) Statul român ar urma să încaseze 13,2 miliarde de dolari. (...) La aceste sume, care reprezintă impozitul pe venituri suplimentare, se adauga redevenţa, estimată la 230 milioane de dolari pe an. Înmulţit cu 20 de ani, înseamnă 4,6 miliarde dolari, adică un total încasat de staul de român de 17,8 miliarde de dolari”, a precizat Liviu Dragnea.
La aceasta se adaugă ale venituri generate pentru statul român din impozite pe profit, impozit pe venit, dividende, contribuţii sociale, estimate la minimum 2 miliarde de dolari. Astfel, suma totală încasată de statul român va depăşi 20 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor liderului PSD.
În plus, 50% din producţie ar urma să fie tranzacţionată în România iar o parte din sume ar urma să meargă spre fondul destinat parteneriatelor public-private, potrivit măsurilor prezentate luni.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰