Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu a dezvăluit ce a vorbit cu premierul Florin Cîțu la telefon

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că în convorbirea telefonică avută recent cu premierul Florin Cîţu, la iniţiativa acestuia, convorbire care a durat ”maxim un minut”, au stabilit că luni vor discuta pentru a decide data şi locul în care va avea loc întâlnirea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Liderul PSD a reafirmat decizia partidului pe care îl conduce de a intra în grevă parlamentară în situaţia în care guvernul nu va prezenta în Parlament varianta cu care va merge la Bruxelles.

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 22:21

Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD - Facebook

Ciolacu a reluat, duminică seară, afirmaţia potrivit căreia Florin Cîţu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), liderul social-democrat susţinând că acest gest este consecinţa solicitărilor adresate în acest sens premierului de către comisarii europeni.

Marcel Ciolacu a povestit, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a fost contactat de către premierul Florin Cîţu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discuţia a durat „maxim un minut”

„A fost o discuţie foarte scurtă. (...) Că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Presupun că acest telefon a fost în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (...) Nu am intrat în detalii, a rămas că vom sta de vorbă. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei (Comisiei Europene – n.r.). a rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă”, a afirmat Ciolacu.

„A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data întâlnirii şi locaţia unde ne vom întâlni”, a adăugat liderul PSD.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PSD a menţionat că speră ca luni să „stabilească principiile şi mecanismele” PNRR, după care va trimite „specialiştii” să discute cu cei care lucrează la PNRR.

Marcel Ciolacu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu a mai avut până în prezent o discuţie că premierul, în calitate de lider al principalului partid de opoziţie. 

„Eu mă întreb, AUR-ul de ce nu este invitat la această discuţie: În toate statele există discuţii cu toate formaţiunile”, a mai afirmat Ciolacu. 

În acest context, el a reafirmat decizia PSD de a intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat Legislativului. 

„Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: Dacă se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fără să fie prezentat, să avem o discuţie serioasă pe principii şi pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară”, a mai declarat Marcel Ciolacu. 

Acesta a precizat că una dintre cerinţele PSD este aceea ca autostrada Moldovei să fie finanţată prin acest plan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu a dezvăluit ce a vorbit cu premierul Florin Cîțu la telefon