Antena Meniu Search
x

Video Marcel Ciolacu, întâlnire privată cu Viktor Orban: "Acesta este începutul unei frumoase prietenii". Vor tren de mare viteză Budapesta-Bucureşti 

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală cu Viktor Orban, anunţă Guvernul. Premierul Ungariei face o vizită privată în România şi va ajunge la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad. Cei doi au discutat, între altele, şi despre un proiect de tren de mare viteză între Budapesta şi Bucureşti. "Acesta este începutul unei frumoase prietenii" este mesajul postat de liderul maghiar pe Facebook.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 21:53

Vezi și

Viktor Orban şi-a început tradiţionala vizită de vară în România. A trecut întâi pe la Bucureşti unde s-a întâlnit în privat cu premierul Marcel Ciolacu, apoi se va deplasa la Băile Tuşnad, unde se desfăşoară cea de-a 32-a ediţie a Universităţii de Vară.

Ce au discutat Marcel Ciolacu şi Viktor Orban la Bucureşti

Marcel Ciolacu i-a transmis lui Viktor Orban că își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul Românieo şi Ungariei. Premierul a salutat susținerea guvernului maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință, a anunţat guvernul.

Ciolacu a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria. A avut loc și un schimb de opinii pe tema priorităților la nivel european, în perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, potrivit sursei citate. 

Pe acelaşi subiect

Tren de mare viteză Budapesta-Bucureşti

În plus, cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. Proiectul comun de infrastructură este un tren de mare viteză Budapesta-Bucureşti, au delarat surse politice pentru Observator. 

Ciolacu a arătat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina. 

Viktor Orban: Acesta este începutul unei frumoase prietenii

"Întâlnire cu premierul României Ion-Marcel Ciolacu. Acesta este începutul unei frumoase prietenii" este mesajul postat pe Facebook de Viktor Orban, după întâlnirea cu Ciolacu. 

Vara trecută Viktor Orban a declanşat un scandal imens la vizita din România

Vara trecută, la acelaşi eveniment, Viktor Orban a ţinut în România un discurs care a generat indignare în Europa. "Nu vrem să fim o rasă mixtă", care să se amestece cu "non-europeni", a spus el înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist. Washingtonul a considerat de neiertat afirmaţiile lui Viktor Orban privind "amestecul de rase" iar Comitetul Internaţional Auschwitz s-a declarat ''îngrozit''. Şi preşedintele Iohannis a cerut atunci explicaţii de la UDMR, după ce liderii partidului au aplaudat discursul "rasist" al lui Orban. Guvernul ungar s-a apărat spunând că discursul a fost interpretat greşit. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, întâlnire privată cu Viktor Orban: "Acesta este începutul unei frumoase prietenii". Vor tren de mare viteză Budapesta-Bucureşti