Antena Meniu Search
x

Măsura care va opri creşterea preţurilor "din pix" la motorină şi benzină. Marcel Ciolacu: "Vom face ca în Uniunea Europeană"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că nu pot fi acceptate creşteri de preţuri "din pix" la motorină şi benzină şi că, în urma unei soluţii legale la care lucrează Ministerul Economiei, companiile care profită de contextul actual şi de temerea  românilor vor rămâne astfel fără licenţe.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.03.2022, 14:12

Marcel Ciolacu spune că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii
Marcel Ciolacu spune că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii - Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că nu pot fi acceptate creşteri de preţuri ”din pix” de la o oră la alta, profitându-se de contextul actual şi temerea românilor. ”Nu putem accepta preţuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine îşi imaginează că mai poate face asta, să ştie că se joacă cu focul chiar în benzinărie! Specula şi lăcomia acestor şarlatani care vor să facă rapid munţi de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranşantă şi dură din partea instituţiilor statului”, a scris, joi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.  

Acesta anunţă că a cerut miniştrilor PSD să acţioneze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii.  ”Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a trimis Direcţia Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acţiune de control şi monitorizare a pieţei carburanţilor. Vor fi analizate preţurile de cumpărare şi vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi preţurilor.  Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toţi furnizorii de combustibil care au mărit aseară preţurile.

Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluţie legală - din practica europeană- astfel încât toţi distribuitorii să fie licenţiaţi şi să-şi piardă licenţa imediat ce încalcă regulile”, a mai transmis Ciolacu.  

Încep controalele la benzinării

Pe acelaşi subiect

Liderul PSD anunţă că va propune coaliţiei măsuri ferme pentru a combate astfel de situaţii.  

”În următoarea şedinţă a Coaliţiei voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculaţii şi încercări de destabilizare a economiei româneşti. Această Coaliţie s-a format pentru a găsi soluţii. Şi asta trebuie să livrăm populaţiei”, a mai scris Ciolacu.  

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii mai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucrana, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut miercuri seara un apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu stea la cozi la benzinării, dând asigurări că există suficiente stocuri de carburant şi nu sunt argumente pentru creşteri explozive ale preţurilor. 

Prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 10 martie, pot fi verificate de șoferi online pe Monitorul Preţurilor.

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente. Consumatorii sunt, însă, sfătuiți să aibă grijă la știrile false, și să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp.

Imagini incredibile au fost surprinse, aseară, la benzinăriile din București, dar și din țară, după ce o informație falsă, care s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va ajunge la 11 lei pe litru. Așa că mii de șoferi au luat cu asalt stațiile de carburant și au stat la cozi ore-n şir pentru a face plinul, de teama scumpirilor. De astăzi, 10 martie, încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Măsura care va opri creşterea preţurilor "din pix" la motorină şi benzină. Marcel Ciolacu: "Vom face ca în Uniunea Europeană"