Antena Meniu Search
x

O benzinărie din Timiş, care a mărit preţurile la carburanţi, prezintă scuze clienţilor şi înapoiază diferenţa de bani

Una dintre benzinăriile care a profitat de pe urma naivităţii românilor şi a isteriei create de zvonul unei posibile scumpiri a carburanţilor a prezentat scuze clienţilor şi i-ar fi chemat înapoi să primească diferenţa de preţ, în baza bonului fiscal.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 13:58

Preţurile la Eso au fost mărite pe măsură ce tot mai mulţi oameni se aşezau la coadă
Preţurile la Eso au fost mărite pe măsură ce tot mai mulţi oameni se aşezau la coadă - Shutterstock / Facebook

Miercuri a fost panică generală la majoritatea benzinăriilor din ţară, după apariţia unui zvon că preţul carburanţilor va ajunge la 10 lei pe litru. Doar că în această situaţie disperată unele benzinării chiar au ridicat preţurile peste pragul de 10 lei la benzină şi motorină. Au fost cozi kilometrice la benzinării din Timişoara, Constanţa şi multe alte oraşe. 

Una dintre benzinăriile care au mărit preţul îşi recunoaşte acum greşeala. Au fost preţuri ridicate la staţiile Eso Petrol din Timişoara, Dumbrăviţa, Giroc şi Moşniţa Nouă. Preţul a ajuns şi la 9,99 lei pentru motorină şi benzină, însă odată ce oamenii au început să fie liniştiţi de autorităţi la ştiri şi pe reţelele de socializare, cei de la Eso Petrol ar fi început să modifice preţul, speriaţi de consecinţe, susţine Adevărul.ro.

Conform sursei citate şi a mai multor imagini de pe grupurile de şoferi din Timiş, conducerea Eso Petrol a transmis un mesaj în care prezintă scuze şoferilor pentru explozia preţului şi se angajează să restituie diferenţa de bani, pe baza bonului fiscal. „În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, au transmis cei de la Eso Petrol.

Prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022

Pe acelaşi subiect

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 10 martie, pot fi verificate de șoferi online pe Monitorul Preţurilor.

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente. Consumatorii sunt, însă, sfătuiți să aibă grijă la știrile false, și să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp.

Imagini incredibile au fost surprinse, aseară, la benzinăriile din București, dar și din țară, după ce o informație falsă, care s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va ajunge la 11 lei pe litru. Așa că mii de șoferi au luat cu asalt stațiile de carburant și au stat la cozi ore-n şir pentru a face plinul, de teama scumpirilor. De astăzi, 10 martie, încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat.

Încep controalele la benzinării

Premierul Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. La şedinţa de la Palatul Victoria au participat preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului. 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, după şedinţa cu şefii ai multor instituţii de verificare şi control, că nu va permite nimănui să profite de situaţia actuală, generată de conflictul armat din Ucraina, încât să se ajungă la ”creşterea nejustificată a preţului la carburanţi”.

Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate miercuri de şoferi speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut miercuri seara un apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu stea la cozi la benzinării, dând asigurări că există suficiente stocuri de carburant şi nu sunt argumente pentru creşteri explozive ale preţurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » O benzinărie din Timiş, care a mărit preţurile la carburanţi, prezintă scuze clienţilor şi înapoiază diferenţa de bani