Antena Meniu Search
x

Ministrul Justiţiei amână o decizie în privința șefei DNA

Vezi și

După patru zile de aşteptare şi multe întrebări, Ministrul Justiţiei anunţă că amână decizia crucială. Abia săptămâna viitoare va prezenta evaluarea despre activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Însă, dacă va cere sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi va spune doar în Parlament.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: "Voi prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul facut la nivelul MP, DIICOTT, DNA, distinct de raportul din parlament, joi, la o ora pe care o voi anunta in timp util."

Aşa se termină o ziua în care o ţară întreagă aştepta decizia lui Tudorel Toader în privinţa Laurei Codruţa Kovesi. 

Ministrul amână anunţul. Dacă cere sau nu revocarea şefei DNA. Deşi, luni, imediat după difuzarea înregistrărilor cutremurătoare, a transmis că va lua repede o măsură. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: "Nu voi sesiza Inspecţia Judicară. Consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea Inspecţiei Judiciară. Dacă aş sesiza, ne+ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm rezultatele verificării."

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să anunţe cât mai repede concluziile evaluării de la DNA, DIICOT şi Parchetul General. 

Ieri, tensiunea a plutit în aer la sediul DNA. Pentru prima dată, Laura Codruţa Kovesi a deschis uşile instituţiei pe care o conduce pentru a răspune acuzaţiilor.

Procurorii din subordinea ei sunt bănuiţi că fabrică probe, inventează denunţători, umflă prejudicii şi raportează şefei de la Bucureşti despre planurile de anchetă. După trei zile de la izbucnirea scandalului, procurorul şef DNA a venit cu răspunsuri. 

Într-o conferinţă care a durat mai bine de două ore, Laura Codruţa Kovesi s-a contrazis însă de mai multe ori. 

La scurt timp, Inspecţia Judiciară a precizat că Laura Codruţa Koveşi a fost cerectată disciplinar doar de două ori, iar în prezent, o singură anchetă mai este în derulare. Cea privind afirmaţiile făcute într-o şedinţă cu procurorii din subordine.

Tot raportul Inspecţiei Judiciare arată contrariul. 

"În cadrul unei şedinte de lucru, a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei şi probităţii profesionale a magistraţilor procurori, precum şi prestigiului justiţiei, împrejurări identificate în înregistrările audio aparute în spaţiul media", se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Şi ministrul de Interne Carmen Dan a lăsat să se înţeleagă că nu a spus adevărul când a susţinut că nu a primit solicitarea privind revocarea poliţiştilor de la DNA Ploieşti. 

Carmen Dan - ministru de Interne: "Acea adresa a fost scrisa, datata cu data de 13, atunci a iesit de la mapă, si a fost expediata catre DNA cu posta militara. Ca nu a primit-o doamna procuror sef as prefera sa nu comentez."

Din interiorul majorităţii parlamentare, sunt aduse critici pentru felul în care Kovesi a reacţionat în faţa celor mai grave acuzaţii din istoria DNA. 

Laura Codruţa Kovesi este la conducerea DNA din 2013.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ministrul Justiţiei amână o decizie în privința șefei DNA