Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă: "Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că Uniunea Europeană a transferat deja prima tranşă de bani din PNRR, echivalentul a 13% din granturile alocate ţării noastre, însă a precizat că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 09:32

Nicolae Ciucă: "Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR"
- Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

"Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă", a spus prim-ministrul. Premierul a afirmat că joi, că Uniunea Europeană a plătit 1,8 miliarde de euro, României, sub formă de prefinanţare, echivalentul a 13% din alocarea de granturi pentru ţara noastră.

Premierul vrea adoptat cât mai repede cadrul legal de implementare

”Eu doresc doar să subliniez că revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente, care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce este foarte important de menţionat este că avem 507 de jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor, şi 171 de măsuri, iar din aceste măsuri, 64 sunt reforme şi 107 sunt investiţii”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR. ”Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă şi să o aprobăm”, a spus şeful Executivului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă: "Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR"