Antena Meniu Search
x

Cine e Vasilica Viorica Dăncilă, teleormăneanca social-democrată cu şanse de a fi prima femeie Premier

Vasilica Viorica Dăncilă are 54 de ani şi este originară din Teleorman. Este membră a PSD de 12 ani şi, din 2009, este europarlamentar. Acum poate fi Premier.

Vasilica Viorica Dăncilă are 54 de ani şi este originară din Teleorman. Este membră a PSD de 12 ani şi, din 2009, este europarlamentar. Acum are şanse de a fi Premier.

Comitetul Executiv al PSD a decis, în mod surprinzător, ca Viorica Dăncilă să fie propunerea pentru funcţia de Prim-Ministru, după demisia lui Mihai Tudose.

Cine este Vasilica Viorica Dăncilă

Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roșiorii de Vede din județul Teleorman și este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

Pe acelaşi subiect

În 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele PSD pentru un prim mandat de deputat în cadrul Parlamentului European. În 2013, a fost desemnată raportor din partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european.

Viorica Dăncilă este membră a Parlamentului European

În 2014, Viorica Dănicilă a fost aleasă pentru un nou mandat de europarlamentar, pe listele PSD. În 2015, eurodeputata a fost desemnată raportor din partea Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European pentru rețeaua EURES, rețea al cărui scop este să stimuleze ocuparea forței de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Cine e Vasilica Viorica Dăncilă, teleormăneanca social-democrată cu şanse de a fi prima femeie Premier