Antena Meniu Search
x

Sebastian Ghiţă cel liber! Fostul deputat a scăpat de arest, după ce a plătit sârbilor o cauţiune de 200 de mii de Euro

Sebastian Ghiţă a fost eliberat din arestul poliţiei din Belgrad. Omul de afaceri, reţinut de sârbi după ce a fost prins cu acte false, a fost lăsat să plece, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro.

Vezi și

Sebastian Ghiţă a fost eliberat din arestul poliţiei din Belgrad. Omul de afaceri, reţinut de sârbi după ce a fost prins cu acte false, a fost lăsat să plece, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro.

Vă prezentăm integral comunicatul autorităţilor sârbe:

Judecătorul preliminar de la Înalta Curte din Belgrad a aprobat moţiunea consiliului apărării privind eliberarea pe cauţiune şi cu consimţământul Procurorului General Adjunct, a acceptat cauţiunea stabilită la 200.000 de euro. 

După ce consiliul apărării a aprobat cauţiunea la suma menţionată mai sus către contul instanţei de la Banca Naţională a Serbiei, judecătorul preliminar, cu acordul Procurorului General Adjunct, a revocat măsura de detenţie şi să îl elibereze pe Sebastian Ghiţă din custodie. El a dispus interzicerea Părăsirii Reşedinţei Temporare - teritoriul oraşului Belgrad fără permisiune cu obligaţia de a se prezenta la secţia de poliţie relevantă de două ori pe lună (pe data de 1 şi de 15, în fiecare lună). Mai mult, documentul său de călătorie (paşaportul) a fost reţinut de instanţă.

Pentru a ajunge la această decizie, judecătorul a fost ghidat de obligaţia decurţii de a ţine cont şi de a nu aplica o măsură severă dacă acelaşi efect poate fi obţinut printr-o măsură mai puţin severă. În acest caz, judecătorul a considerat că eliberarea pe cauţiune şi măsurile impuse: interzicerea Părăsirii Reşedinţei Temporare - teritoriul oraşului Belgrad, confiscarea documentului de călătorie şi obligaţia de a se prezenta raporta la secţia de poliţie relevantă de două ori pe lună, reprezintă garanţii suficiente că inculpatul Sebastian Ghiţă nu se va ascunde şi nu îşi va părăsi locuinţa fără permisiunea curţii. Astfel, disponibilitatea sa pentru instanţă este sigură şi astfel şi ducerea la îndeplinire fără piedici a procedurii de extrădare. 

Dacă domnul Sebastian Ghiţă îşi va încălca promisiunea că nu se va ascunde şi nu îşi va părăsi locuinţa fără permisiunea instanţei, instanţa va confisca, prin intermediul unei decizii, valoarea depozitată drept cauţiune la bugetul Republicii Serbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Sebastian Ghiţă cel liber! Fostul deputat a scăpat de arest, după ce a plătit sârbilor o cauţiune de 200 de mii de Euro