Antena Meniu Search
x

Video PNL, umilit de Marcel Ciolacu chiar în ziua în care s-au apucat să guverneze împreună: "Au fost doi ani pierduţi"

Mariajul PSD-PNL s-a oficializat! Guvernul Ciucă a primit binecuvântarea atât din Parlament, cât şi de la Palatul Cotroceni. USR şi AUR au votat împotrivă. Criza politică s-a încheiat, însă noul executiv are de gestionat în continuare pandemia dar şi cea mai mare criză energetică din ultimii ani.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 25.11.2021, 19:36

Vezi și

86 de zile au trecut de când Florin Cîţu a aruncat coaliţia PNL-USR-UDMR în aer prin demiterea lui Stelian Ion şi 52 de zile în care am avut la Palatul Victoria un Guvern cu puteri reduse. Trei luni în care în numele interesului public s-au făcut şi desfăcut alianţe. Mulţumiţi, într-un final, de împărţirea funcţiilor, liberalii, social democraţii şi reprezentanţii maghiarilor şi-au oficializat parteneriatul.

"Am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc", a declarat premierul Nicolae Ciucă. Trecutul însă nu a fost uitat de social-democraţi. "Au fost doi ani pierduți. Doi ani de încercări eșuate", a declarat Marcel Ciolacu. A urmat, din partea liderului PSD dar şi a premierului, un lung şir de promisiuni.

Alianţa PSD-PNL a fost pusă la zid de USR

Supranumită "monstruoasa coaliţie" de Opoziţie, alianţa PSD-PNL a fost pusă la zid de foştii parteneri de guvernare ai liberalilor, USR, dar şi de disidenţii conduşi de Ludovic Orban. "De ce nu l-aţi chemat şi pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, şi să-i predaţi ministerul Justiţiei?", a fost reacţia lui Dan Barna, vicepreşedintele USR.

Pe acelaşi subiect

Derapajele au fost la ele acasă. "Unde este micuţu? Unde a plecat Florin Cîţu? Probabil este cu domnul Klaus Iohannis, l-a trimis la produs", a spus George Simion, preşedintele AUR. "În condiţii de dictatură sanitară, numai de dictatură militară nu am nevoie", a declarat şi Diana Şoşoacă.

La vot însă, majoritatea a fost clară. Cu 318 voturi pentru şi 126 împotrivă, Guvernul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului. Consfiinţirea noii coaliţii a fost contestată şi de un mic grup de protestatari. Cum George Simion era în zonă a profitat de camere ca să se afirme. Formalitatea din Parlament odată încheiată, miniştrii şi premierul au pornit către Cotroceni ca să depună jurământul.

De altfel, fără acceptul şi medierea preşedintelui, coaliţia PSD-PNL-UDMR nici nu ar fi fost posibilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » PNL, umilit de Marcel Ciolacu chiar în ziua în care s-au apucat să guverneze împreună: "Au fost doi ani pierduţi"