Antena Meniu Search
x

Politicienii, mai bogați după patru ani în Parlament

Un parlamentar câștigă lunar echivalentul a trei salarii medii. Senatorii și deputații reușesc să adune în conturi sau la saltea zeci de mii de lei în doar patru ani de mandat, lucru pe care un român de rând nu ar reuși să îl facă nici în 10 ani.

de Redactia Observator

la 29.09.2020, 14:47

Vezi și
  • Marcel Ciolacu are 60.000 de euro în conturile bancare şi datorii mai puține.
  • Florin Manole este unul dintre puținii deputați fără casă sau maşină.

Iată câteva exemple de parlamentari care au ieșit pe plus după ce au stat prin băncile confortabile din Casa Poporului.

Șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, are 60.000 de euro în conturile bancare şi datorii mai puține. El şi-a vândut cele două bărci de pescuit papuc pe care le deținea, dar după ce a fost la pescuit în 2017 cu fostul lider PSD Liviu Dragnea și cu premierul României la acel moment, Sorin Grindeanu.

Dan Barna, liderul USR, a început să investească în tablouri. Și-a cumpărat un tablou de 8.500 de euro aparţinând unuia dintre cei mai bun artiști contemporani români- Gheorghe Fikl. În rest, Barna a a strâns bani în conturi și fonduri de investiții și a ajuns la final de mandat să aibă peste 1.300.000 de lei și 100.000 de euro.

Florin Manole este unul dintre puținii deputați fără casă sau maşină. Avea la început de mandat, dar între timp a vândut autoturismul. Statul în chirie și mersul cu trotineta, bicicleta sau mijloacele de transport în comun l-au ajutat să strângă aproape 80.000 de lei în cont și 15.000 de lei numerar.

Deputatul cu casă în Filipine, Pavel Popescu, a ales să renunţe la ea, după doar doi ani. Imobilul a apărut în declarația de avere din 2018, însă în acelaşi a fost vândută. Casa i-a adus doar 50.000 de lei, iar odată cu ea noii proprietari au preluat și creditul ipotecar.

Marius Mitică Mărgărit nu a vorbit mai mult de 10 minute de la tribuna parlamentului în cei 4 ani de mandat, dar declarația sa de avere l-a făcut celebru după ce a scris greșit cuvântul "ceasuri".

Asta deși valoarea acestor accesorii deţinute de el era estimată la 12.000 de euro. Între timp ceasurile au dispărut, la fel şi banii din conturile bancare. Dar, totuşi, parlamentarul a împrumutat o societate comercială cu 500.000 de lei.

Deputatul care a făcut scandal într-o șaormerie - Adrian Solomon - nu o duce nici el rău. În ultimul mandat s-a apucat să își construiască o casă de peste 200 mp. De asemenea, a achizițonat o Dacia Duster, deși mai avea încă două autoturisme. Mai mult, a vândut un teren pentru 20.000 de lei. Deputatul are însă datorii în valoare de 140.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Politicienii, mai bogați după patru ani în Parlament