Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut marți o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris despre războiul din Ucraina.

de Redactia Observator

la 01.03.2022 , 19:27

Premierul Nicolae Ciucă Premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre Ucraina - Hepta

Potrivit reprezentanților Guvernului, în cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreședintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni. Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe flancul estic al NATO, care întărește garanțiile de securitate, relatează mediafax.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor țări de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse, mai scrie în comunicatul Guvernului.

Articolul continuă după reclamă

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

Pe acelaşi subiect

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Cu bagajele în spate, cu copiii în braţe şi ochii înecaţi în lacrimi, mii de ucraineni şi-au părăsit casele şi au fugit din calea războiului, după invazia Rusiei. Despărţirea de cei care au rămas însă în ţară este una sfâşietoare. Bărbaţii au fost nevoiţi să îşi lase familiile şi să se întoarcă pentru a apăra pământul ucrainean cu preţul propriei vieţi. 

Cel puțin 400.000 de refugiați ucraineni au intrat în UE până acum, a declarat comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson. Membrii UE Polonia, România, Slovacia și Ungaria au granițe terestre cu Ucraina.

Uniunea Europeană se pregătește să acorde ucrainenilor care fug din țara devastată de război dreptul de a rămâne și de a munci în cele 27 de națiuni din blocul comunitar timp de până la trei ani, au declarat, luni, înalți oficiali europeni, adăugând că statele de frontieră vor primi ajutor pentru a face față fluxului de refugiați.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri politice » Premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre Ucraina