Antena Meniu Search
x

Video Reacția lui Siegfried Mureșan, după ce ministrul austriac de Interne a oferit, la Bruxelles, declarații doar presei vorbitoare de limba germană

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, care se află la Bruxelles, a explicat pentru Observator ce înseamnă pentru români aderarea la spațiul Schengen. În plus, a comentat gestul ministrului austriac de Interne, care a oferit declarații doar presei vorbitoare de limba germană. 

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 14:11

Vezi și

Siegfried Mureșan spune că, astăzi, la începutul Consiliului, s-au făcut declarații favorabile României din partea Comisiei Europene, care "subliniază foarte clar că îndeplinim toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen, că aderarea noastră va face spațiul Schengen mai sigur, mai puternic".

"26 din 27 de state membre al Uniunii Europene susțin România. Cazul Austriei nu este un semn de putere, ci unul de slăbiciune. Înțelegem că există o problemă migraționistă, însă, pentru a rezolva problema migrației în Austria, nu trebuie să devii eurosceptic. Migrația o putem rezolva mai bine cu toții, împreună, fiind pro-europeni, nu izolându-ne, cum am văzut făcând guvernul Austriei", a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul român.

Siegfried Mureșan: Este o chestiune de bun simț ca oamenii politici să discute întotdeauna cu presa

De asemenea, legat de gestul ministrului austriac de Interne, care a oferit declarații doar presei vorbitoare de limba germană, Mureșan a afirmat că este o "chestiune de bun simț ca oamenii politici să discute întotdeauna cu presa, să fie transparenți cu privire la deciziile lor".

Pe acelaşi subiect

"Pentru un politician, cutumele la Bruxelles, și peste tot în lume, și regulile de bun simț trebuie să fie aceleși și sunt următtoarele: un politician are obligația să explice întotdeauna oamenilor deciziile sale, are obligația să își explice deciziile în fața tuturor oamenilor care sunt afectați de deciziile pe care le ia. Iar decizia luată de miniștrii de Interne, inclusiv de ministrul de Interne din Austria, va avea impact pentru România. Este chiar o chestiune de bun simț ca oamenii politici să discute întotdeauna cu presa, să fie transparenți cu privire la deciziile lor și cu privire la argumentele pe care le au cu privire la deciziile lor", a spus politicianul român.

Ce înseamnă pentru români la spațiul Schengen

"Înseamnă că da, într-adevăr, nu va mai trebui să arătăm pașaportul când intrăm sau ieșim din România. Nu va mai trebu să arătăm pașaportul când intrâm din România în orice stat al zonei Schengen. Dar, mai mult decât atât, înseamnă și avantaje pentru economie. Un producător român, când exportă spre Uniunea Europeană, acum, are camionul adesea ore în șir la intrarea în spațiul Schengen, la frontiera cu Ungaria. Acest lucru se va schimba când vom adera. Câștigă cetățenii, câștigă întreprinderile de la noi, dar și oamenii și întreprinderile din țările europene", a mai spus Siegfried Mureșan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Reacția lui Siegfried Mureșan, după ce ministrul austriac de Interne a oferit, la Bruxelles, declarații doar presei vorbitoare de limba germană