Antena Meniu Search
x

România poate să vândă dozele de vaccin către alte state. Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care statul român poate vinde din dozele de vaccin către alte state.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 14:11

Klaus Iohannis a promulgat legea care permite României să vândă dozele de vaccin
Klaus Iohannis a promulgat legea care permite României să vândă dozele de vaccin - Presidency.ro

Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziţionate de către statul român prin Ministerul Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, statul român, prin Ministerul Sănătăţii, poate încheia contract cu alte state pentru vânzarea unor doze de vaccin împotriva COVID-19.

Actul normativ promulgat aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziţionate de către statul român prin Ministerul Sănătăţii.

Sumele rezultate din vânzare intră la bugetul de stat

Pe acelaşi subiect

Conform legii care aprobă acest OUG, dozele de vaccin împotriva COVID-19 achiziţionate de către statul român sunt în domeniul privat al statului şi se supun condiţiilor de drept comun precum şi reglementărilor prezente ordonanţe de urgenţă.

„Prin derogare de la prevederile art. 363 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, pentru dozele de vaccin prevăzute la art 1 se abilitează Ministerul Sănătăţii în numele statului român să încheie cu alte state contracte de vânzare, ale căror elementel contractuale respectă termenii, formatul şi condiţiile inclusiv preţul care nu poate fi mai mic decât cel la care s-a convenit cumpărarea dozelor de vaccin de către statul român, din acordurile încheiate cu producătorii de vaccinuri împotriva COVID-19 şi Comisia Europeană”, mai indică sursa citată.

De asemenea, sumele rezultate din contractele de vânzare se fac venit la bugetul de stat la o poziţie distinctă în cadrul capitolului 39 Venituri din valorificarea unor bunuri.

Echivalentul în lei al sumelor în valută încasate de Ministerul Sănătăţii în conturi deschise la instituţii de credit se virează în contul de venituri al bugetului de stat aferent poziţiei distincte, codificat cu coduri de identificare fiscală al Ministerului Sănătăţii, în termen de maxim două zile lucrătoare de la încasare”, mai prevede ordonanţa de urgenţă. 

Şeful statului a mai semnat decretul pentru promulgarea  legii pentru aprobarea plăţii cotizaţiei anuale în vederea participării Jandarmeriei Române la Comisia Internaţională de Salvare Alpină, precum şi pentru completarea anexei nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte. 

De asemenea, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2021 privind acordarea de sprijin şi asistenţă de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » România poate să vândă dozele de vaccin către alte state. Klaus Iohannis a promulgat legea