Antena Meniu Search
x

Cât va câștiga Pfizer din vaccinurile și pastilele anti-Covid în 2022. Estimările au fost îmbunătățite

Grupul farmaceutic american Pfizer şi-a îmbunătăţit, marţi, estimările privind vânzările de vaccinuri anti-Covid-19 în 2022. Estimările au crescut până la 32 miliarde de dolari de la 31 de miliarde de dolari anterior. Alte 22 de miliarde de dolari sunt așteptate să vină de pe urma vânzării pastilelor împotriva COVID-19 Paxlovid. Aceste previziuni ale Pfizer sunt însă sub estimările traderilor de pe Wall Street, motiv pentru care acțiunile Pfizer au scăzut cu 4%, marți înainte de deschiderea bursei, scrie Reuters. 

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 15:44

Cât va câștiga Pfizer din vaccinurile și pastilele anti-Covid în 2022. Estimările au fost îmbunătățite
Cât va câștiga Pfizer din vaccinurile și pastilele anti-Covid în 2022. Estimările au fost îmbunătățite - Profimedia

Pfizer estimează că în 2022 va avea vânzări între 98 şi 102 miliarde de dolari, sub previziunile analiştilor care se aşteaptau la o sumă de 105,48 miliarde de dolari. Acțiunile companiei au scăzut cu 4% după anunț. 

În 2021, vânzările Pfizer s-au dublat aproape (înregistrând o creştere de 95%) până la 81,288 miliarde dolari. Din această sumă aproximativ 36,8 miliarde de dolari au venit din vânzarea de vaccinuri anti-COVID-19. În aceste condiţii, şi profitul net anual al Pfizer s-a dublat până la 22 miliarde de dolari.

Pfizer va produce 4 miliarde de doze de vaccin și 120 de milioane de tratamente cu pastile Paxlovid în 2022

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi laboratorul german BioNTech, şi care utilizează tehnologia ARN mesager, este folosit în peste 160 de ţări, inclusiv în SUA. Pfizer intenţionează ca în 2022 să producă peste patru miliarde de doze din vaccinul său anti-COVID-19, comparativ cu trei miliarde de doze anul trecut.

Pe acelaşi subiect

În plus, Paxlovid, pastila anti-COVID-19 a celor de la Pfizer, a demonstrat că reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90%, când este administrată în primele cinci zile ale apariţiei simptomelor. În decembrie, Agenţia Europenă a Medicamentului a asigurat că paxlovid poate fi folosită pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar şi care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii. Pfizer se aşteaptă să producă în acest an cel puţin 120 de milioane de tratamente cu pastile Paxlovid.

Conform cifrelor anunţate marţi de Pfizer, vânzările de vaccinuri şi pastile anti-COVID-19 ar urma să reprezinte mai mult de jumătate din veniturile totale ale companiei. 

Managerul companiei Pfizer a spus luna trecută că că actualul val de infecţii este ultimul care va necesita restricţii. În opinia lui, virusul care a schimbat lumea va fi redus la severitatea unei gripe sezoniere. Nu doar vaccinurile, ci şi medicamentele dezvoltate de producatori ar trebui să contribuie la finalul etapei pandemice spune acesta. Managerul Pfizer este de părere că în 2022 vom reveni la normalitate, cel mai devreme în primăvară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cât va câștiga Pfizer din vaccinurile și pastilele anti-Covid în 2022. Estimările au fost îmbunătățite