Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu continuă să critice coaliţia de guvernare alături de PSD şi se uită spre fosta alianţă cu USR

Florin Cîţu, înlăturat de la şefia Partidului Naţional Liberal pentru că nu era pe aceeaşi lungime de undă cu ceilalţi lideri de partid în ceea ce priveşte funcţionarea coaliţiei de guvernare, continuă să critice alăturarea dintre PNL şi PSD şi vorbeşte cu o oarecare urmă de regret despre fosta alianţă cu USR.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 02.05.2022, 11:04

Florin Cîţu face declaraţii în faţa jurnaliştilor, 1 aprilie 2022
Florin Cîţu spune că alianţa cu PSD nu este una naturală - Observator

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat, luni, la DigiFM, că pentru el coaliţia PNL-PSD nu e naturală şi că nu crede că, după ce a venit la guvernare în 2019 şi a corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, e normal aum să se stea la aceeaşi masă cu social-democraţii şi să spere că lucrurile nu vor avea acelaşi deznodământ.

Florin Cîţu a fost înlăturat de la şefia partidului tocmai pentru atitudinea uneori sfidătoare la adresa partenerilor de guvernare, însă nu vrea să vorbească încă despre acest lucru.

”Până la urmă, cred nu depinde de mine. (..) Nu trebuie să explic eu, trebuie să explice colegii care au luat decizia, eu mi-am dat demisia când am văzut că s-a creat un anumit val, deşi s-au folosit în partid şi informaţii false, atunci când s-a încercat să se strângă nişte semnături. Dar peste asta trecem”, a spus el. 

Florin Cîţu a precizat că ”există această obsesie că puterea este la premier şi binenţeles premierul trebuie să fie preşedintele partidului””Înţeleg că asta a fost una dintre explicaţii, este ok, problema este că asta funcţionează când eşti sigur că ai un premier 4 ani de zile”, a afirmat el. 

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, despre aducerea PSD la putere

Despre faptul că în mandatul său de preşedinte, singura realizare a fost aducerea PSD la putere, Florin Cîţu a amintit că el a dorit refacerea alianţei cu USR.

"Vreau să vă aduc aminte că eu am încercat să fac cu USR-ul, să refac totul cu USR-ul şi chiar eu am fost cel care s-a dus şi şi-a pus cenuşă în cap şi i-am avut la discuţii, am ieşit optimist după primele discuţii cu ei. Pentru mine, cu PSD-ul am spus că a fost un compromis, nu a fost ceva care e natural şi poate că şi de aceea lucrurile nu au funcţionat până la urmă şi a trebuit să fac un pas în lateral, pentru că, pentru mine, această coaliţie nu e naturală”, a spus preşedintele Senatului. 

”Nu cred că, după ce am venit la guvernare în 2019 şi am corectat trei ani de măsuri total anti-economice şi anti-români, putem acum să stăm la masă cu aceiaşi oameni şi să credem că nu vor fi la fel, şi deja am câteva exemple că mergem în aceeaşi direcţie, dar este o decizie a conducerii PNL, sunt sigur că îşi vor asuma rezultatele, la final, pentru că aşa se face. Eu am considerat că nu pot să fiu în această coaliţie cu PSD-ul, pentru că mi se părea că orice măsură venea dinspre PNL nu era susţinută”, a mai afirmat Florin Cîţu. 

Preşedintele Senatului crede că atât el, cât şi USR au avut de învăţat din cearta din toamnă şi că deşi relaţia a fost complicată, a doua oară o să fie mai bine. 

”Românii au arătat că doresc dreapta la putere. Votul din 2020 a arătat clar că dreapta este majoritară şi că vor dreapta la putere. Acum, e clar că maturitatea politică poate nici la unii nici la alţii nu era la cele mai înalte cote, dar vă spun că eu am învăţat din această experienţă, eu am învăţat foarte mult, de aceea m-am dus la USR, să refac coaliţia. Eu sper că şi USR a învăţat şi poate, că în viitorul apropiat vom putea din nou.”, a mai afirmat Florin Cîţu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu continuă să critice coaliţia de guvernare alături de PSD şi se uită spre fosta alianţă cu USR