Antena Meniu Search
x

Video Ingredientul secret al bucătăreselor din Bucovina, pentru o zacuscă delicioasă: "Nu cred că putem pune altceva"

Toamna se numără borcanele cu bunătăţi pentru la iarnă. În această perioadă e forfotă mare în bucătăriile gospodinelor din toată țara. Se umplu cămările cu provizii de casă, de la dulceaţă, murături la borcan și până la diverse sortimente de zacuscă. În Bucovina, ingredientul secret al bucătăreselor pentru zacuscă este hribul. Iar anul acesta aceste ciuperci au fost din abundenţă. 

de Angela Bertea

la 15.09.2022, 20:56

Vezi și

De la primele ore ale dimineţii, doamna Ancuţa a pregătit legumele pe care le va folosi pentru zacuscă. Au fost curățate, spălate, apoi tăiate cu grijă. O muncă migăloasă pentru un rezultat nepreţuit.

Ancuța Timu: Nu cred că e beci neaprovizionat pe iarnă. Vom pregăti o zacuscă cu hribi, fiind în Bucovina nu cred că putem pune altceva decât hribi. Anul ăsta a fost abundenţă.

Ce e mai bun, a fost lăsat la final: hribul, ingredientul secret care va aromatiza din plin zacusca.Toate ingredientele sunt lăsate să fiarbă la foc mediu în jur de trei ore. Când uleiul se ridică la suprafaţă, în ceaun, e semn că zacusca e gata. 

Indiferent de sortiment, fie că este cu peşte, cu fasole sau hribi, zacusca, cu o turtă coaptă pe plită, este un adevărat răsfăţ culinar. Fiartă foarte bine, după o reţetă ca la carte, sterilizată şi păstrată la rece, zacusca poate fi mâncată şi după doi-trei ani de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Reţete » Ingredientul secret al bucătăreselor din Bucovina, pentru o zacuscă delicioasă: "Nu cred că putem pune altceva"