Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Adrian Streinu Cercel: "Virusul și-a întors spatele și a spus că vrea să cucerească Planeta"

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a făcut o analiză amplă a pandemiei de coronavirus din România. Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti spune că virusul a căpătat virulență și poate să stea în mijlocul populației 2 – 3 ani de zile.

de Veronica Micu

la 09.09.2020 , 07:41

Adrian Streinu Cercel a anunțat când scăpăm de pandemie Adrian Streinu Cercel avertizează: Nenerocitul ăsta de virus acumulează teren după teren până cuprinde tot plămânul - captura video
  • Streinu Cercel spune că am putea scăpa de epidemie în 2023.
  • Managerul de la Matei Balș spune că virusul devine mai puternic atunci când trece de la o persoană la alta.

"Nu ai cum să oprești pandemia în timp real... doar dacă țările fac asta în același timp. O singură țară a fost care a reușit să stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine. Nu a fost răbdare. Aceste lucruri nu te lasă nepedepsit.

Pe suedezi nu i-a interesat. Chiar și premierul Britaniei, slavă Doului că a scapăt. Franța este descendentă. Migranții reperezintă o problema", a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel la emisiunea "Marius Tucă Show".

Potrivit managerului de la Balș, viteza de transmitere a viruslui este de 7m/secundă, iar mâna reprezintă cel mai mare pericol de contaminare:

Articolul continuă după reclamă

"Vedem cum se transmite virusul de la o persoană. Vedem de ce se întâmplă așa. Pe elementele care conțin cupru stă până la 80 de ore. Pe oțel inoxidabil la fel. Virusul și-a întors spatele și a spus că vrea să cucerească Planeta. A luat avionul, a venit în Europa, apoi s-a dus în SUA. Pe hârtie, virusul stă 2 – 3 ore".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Adrian Streinu Cercel spune că lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate, nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor.

"Acest virus se comportă ca leul care intră în pădure. Decursul unei epidemii...poate să stea în mijlocul populației 2 – 3 ani de zile.

Virusul a luat-o pe căi diferite. Mulți asimptomatici. Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca și când vara asta nu am fi putut să stam potoliți. Chiar dacă anul trecut nu au fost în concediu, acum parcă au vrut special să se ducă în concedii. Măsurile s-au luat în toate țările", a explicat profesorul Cercel.

Vom avea 200.000 de cazuri?

Întrebat dacă România va ajunge la 200.000 de cazuri de coronavirus, specialistul a spus că "probabil". 

"Trebuie să vorbim cu noi înșine. Ce vrem noi de la noi. Această mască va face diferența. Acoperim nasul și gura. Prima situație în care iei virusul și nu se întâmplă nimic. Ei bine, a 3-a situație te scoate din peisaj.

Majoritatea care au murit au fost persoane peste 65 de ani. Microorganismele sunt din categoria virusului. Am făcut clarificarea unde să punem primele cazuri. Așa s-a întâmplat cu Ebola, Malaria… au fost invalidate diagnosticele.

Balș-ul a avut capacitatea să îi pună imediat în funcțiune. Mă bucur că lumea a făcut un pas extarordinar în laborator. Rămâneam cu metode vechi și acum intensificam investigațiile. La Matei Balș am pus materialele pe masa.

Le-am comparat, le-am dat Ministerului Sănătății, pe care le-a și publicat. Datele le-am și schimbat. Sunt unele cu rezultate interesante. Trebuiesc utilizate la început. Când se oxigenează bine sau nu. Degeaba ai sânge dacă nu se întâmplă nimic.

Nenerocitul ăsta de virus acumulează teren după teren până cuprinde tot plămânul. Am mers cu doze mai joase. A trebuit să citim zi și noapte. Accesul la informație este liber. Până anul trecut scoteam banul din buzunar", a spus Streinu Cercel.

Virusul câștigă virulență de la fiecare persoană în parte

Potrivit managerului de la Balș, virusul capătă virulență când trece de la o persoană la alta.

"Încearcă să câștige teritoriu. De la fiecare persoană în parte crește virulența. Așa se întâmplă de fiecare dată când intră de la o persoană la alta, își crește virulența. 

Orice informație în plus este binevenită. Cei care s-au dus să își facă testul...a fost de bun augur", a explicat medicul.

21 de copii internați azi la ATI, la Balș

Managerul Institutului "Matei-Balș" a declarat că 21 de copii sunt internați în prezent în secția ATI a spitalului pe care îl conduce. 

Întrebat când se va termina epidemia de coronavirus, profesorul a răspus că peste doi ani. 

"În 2023!", a afirmat specialistul la emisiunea "Marius Tucă Show".

Citește și:
Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Sănătate » Adrian Streinu Cercel: "Virusul și-a întors spatele și a spus că vrea să cucerească Planeta"