Antena Meniu Search
x

Alertă de holeră în județul Suceava, după depistarea cazului din Republica Moldova

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis o alertă către medicii de familie să fie atenți în cazul în care ar apărea vreo suspiciune de holeră, după ce un caz a fost diagnosticat la Vadu, pe Nistru, în Repulica Moldova, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriela Băncilă.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 21:01

medici în combinezoane - zonă de pericol
Alertă de holeră în județul Suceava, după depistarea cazului din Republica Moldova - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, a declarat că a fost depistat un caz de holeră în Republica Moldova.

„Am avertizat medicii de familie să fie vigilenți în ipoteza in care vreun pacient vine cu suspiciune, după diagnosticarea cazului din Republica Moldova. S-a trimis un mesaj populației prin care se insistă pe păstrarea igienei, consumul de apă potabilă din surse sigure”, a spus Băncilă.

Pe lângă vecinătatea cu Republica Moldova, Suceava este expusă și prin faptul că a primit foarte mulți refugiați din Ucraina și are numeroase tabere de migranți pe teritoriul județului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Alertă de holeră în județul Suceava, după depistarea cazului din Republica Moldova