Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila: ”Sunt 70 de cazuri de infectare cu Omicron în 11 țări europene. România nu va fi ocolită”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, avertizează că România nu va fi ocolită de noua variantă de Covid-19, Omicron, în condițiile în care s-au înregistrat deja 70 de cazuri în 11 țări europene. ”Mobilitatea este prea mare astfel încât să credem că țara noastră va fi evitată”, a spus Alexandru Rafila.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2021, 16:54

Alexandru Rafila: ”Sunt 70 de cazuri de infectare cu Omicron în 11 țări europene. România nu va fi ocolită”
Alexandru Rafila: ”Sunt 70 de cazuri de infectare cu Omicron în 11 țări europene. România nu va fi ocolită” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Ministrul Sănătății a anunțat că tulpina Omicron a fost identificată în 11 țări europene. Ca urmare, nici România nu va fi ocolită, a adăugat Rafila.

„Deja există 11 state UE si 70 de cazuri înregistrate la nivelul regiunii Europa a OMS. Nu peste mult timp, și în România se vor înregistra astfel de cazuri. Mobilitatea este prea mare la nivel global astfel încât să credem că țara noastră va fi ocolită de noua tulpină”, a spus Alexandru Rafila la un eveniment al Colegiului Medicilor din România, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătății spune că românii trebuie să fie pregătiți de o eventuală revenire într-o formă mai acută a infecțiilor.

„Asta nu înseamnă că lucrurile se schimbă în vreun fel, dar trebuie să fim pregătiți de o eventuală recrudescență a infecției și asta nu o putem face decât dacă dezvoltăm serviciile care oferă oamenillor posibilitatea de a primi diagnostic, evaluare și tratament în afara spitalelor, pentru cazurile moderate sau ușoare”, a spus Alexandru Rafila.

Pe acelaşi subiect

Țările din Europa care au depistat varianta Omicron

Potrivit Centrul European pentru Controlul Epidemiilor, până marți, 30 noiembrie, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia au raportat cel puțin un caz confirmat de infectare cu Omicron, iar alte cazuri suspecte sunt investigate.

“Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv au un istoric de călătorie în țări africane, iar unele dintre aceste persoane au ales zboruri de legătură cu alte destinații pe ruta Africa – Europa. Toate cazurile pentru care există informații detaliate cu privire la severitatea bolii sunt deocamdată fie asimptomatice, fie au prezentat o serie de simptome ușoare. Până în prezent nu au fost raportate cazuri grave sau decese în rândul persoanelor confirmate oficial”, a comunicat ECDC

La nivel mondial, varianta Omicron a mai fost identificată în alte 9 țări, pe lângă cele 11 din UE: Australia, Botswana, Canada, Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elveția și Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila: ”Sunt 70 de cazuri de infectare cu Omicron în 11 țări europene. România nu va fi ocolită”