Antena Meniu Search
x

Video Analiză Observator: Grupa de vârstă 40-59 de ani, ţinta preferată a virusului

Cei mai mulţi români infectaţi cu coronavirus sunt în categoria de vârstă 40 şi 59 de ani, arată calculele făcute de Observator. Dacă analizăm statistica vedem că rata de infectare este de cinci ori mai mare în cazul persoanelor mature.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 11.11.2020, 01:03

Vezi și
  • Mortalitatea scade drastic odată cu vârsta
  • Copiii și tinerii sunt cei mai feriți, arată statisticile
  • Cele mai importante știri alei zilei, la Observator 19

48 de ani este vârsta medie a celor peste 300.000 de români infectaţi în ultimele nouă luni.

Grupa de vârstă 40-59 de ani pare a fi ţinta preferată a virusului. Sunt aproape 130.000 de infectaţi şi o incidenţă de 2,39 la mie. Din punct de vedere statistic, cei mai feriţi sunt copiii şi adolescenţii. Sub 0,5 la mie este rata de infectare la cei născuţi în ultimii 20 de ani, iar numărul cazurilor confirmate, din rândul lor, nu a ajuns încă la pragul de 20.000.

Mai puţine cazuri sunt în rândul seniorilor. Sub 14.000, dar dintr-un număr total de patru ori mai mic. Însă riscurile sunt infinit mai mari pentru ei. 18% dintre cei peste 80 de ani, care s-au infectat cu SARS-CoV-2, au fost răpuşi de virus. Rata de deces este dublă faţă de a celor din categoria 60-79 de ani.

În mod clar, mortalitatea scade drastic odată cu vârsta: 1,2% între 40 şi 59 de ani şi 0,02% sub 20 de ani.

Cinci copii infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit până acum în România. Alţi 8 sunt acum la terapie intensivă, iar 241 sunt internaţi cu simptome medii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Medicii spun că virusul poate avea urmări grave, indiferent de vârstă.

Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș, Timișoara: Ei cred că dacă sunt tineri simptomele trec şi depăşesc mult mai uşor patologia. Din nefericire, nu toţi dintre ei, pentru că foarte mulţi dintre ei au un diabet asociat, au o altă comorbiditate şi atunci dezvoltă forme moderate şi severe.

Octavian Jurma, medic epidemiolog: Pentru tineri, simptomele sunt mai puţin severe, însă sunt atât de mulţi infectaţi, încât tinerii se regăsesc acum şi în spitale.

Cristian Oancea, Spitalul Victor Babeș, Timișoara: Deşi sunt tineri în primul rând se decelează o afectare pulmonară crescută şi o oboseală accentuată inclusiv până la două-trei luni după ce se termină fenomenul viral.

Aproape 13.000 de români sunt internaţi acum cu Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Analiză Observator: Grupa de vârstă 40-59 de ani, ţinta preferată a virusului