Video AstraZeneca retrage vaccinul COVID-19, motivând cererea scăzută. Anterior a admis că poate avea un efect secundar rar şi periculos
Compania AstraZeneca a anunţat că retrage de pe piaţă vaccinul împotriva Covid-19, din cauza scăderii cererii și a unui "excedent de vaccinuri actualizate disponibile". Gigantul farmaceutic a recunoscut anterior că vaccinul poate provoca un efect secundar rar şi periculos
Cererea de retragere a fost făcută pe 5 martie și a intrat în vigoare abia ieri. Comisia Europeană a retras şi ea autorizația pentru vaccin, iar asta înseamnă că medicamentul nu va mai putea fi utilizat în ţările din Uniune. Anunţul vine la câteva luni după ce gigantul farmaceutic a recunoscut că vaccinul poate avea efecte secundare grave, cum ar fi formarea cheagurilor de sânge sau provocarea unor tromboze rare.
AstraZeneca retrage vaccinul COVID-19
AstraZeneca anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui "surplus de vaccinuri actualizate disponibile", transmite Reuters
De asemenea, compania a precizat că va proceda la retragerea autorizaţiilor de introducere pe piaţă a vaccinului Vaxzevria în Europa.
- Pierderi istorice pentru AstraZeneca. 10 miliarde de dolari, dispărute într-o singură zi. Un medicament anticancer...
- Cum stă cu sănătatea "cel mai vaccinat" om din istorie. Germanul a fentat sistemul timp de 29 de luni, pe vremea...
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
"Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile", a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.
Potrivit presei, producătorul de medicamente anglo-suedez a recunoscut anterior, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.
Solicitarea firmei de retragere a vaccinului a fost făcută pe 5 martie şi a intrat în vigoare pe 7 mai, potrivit Telegraph, care a relatat primul această evoluţie.
AstraZeneca, listată la Londra, a început să se orienteze spre vaccinurile împotriva virusului sinciţial respirator şi spre medicamente împotriva obezităţii prin mai multe tranzacţii anul trecut, după o încetinire a creşterii, în urma scăderii vânzărilor medicamentului COVID-19.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰