Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avantajele pe care trebuie sa le iei in calcul cand iti pui aparat dentar

Persoanele care au probleme cu dantura, respectiv cu pozitia dintilor, trebuie sa apeleze la un medic stomatolog specialist care sa le recomande cea mai buna solutie. Tratamentul ortodontic si purtarea unui aparat dentar ieftin sunt doua elemente care nu ajuta doar la imbunatatirea imaginii fetei, si ci la sporirea sanatatii dintilor si a gingiilor.

de Redactia Observator

la 14.05.2019 , 14:05

Cabinet stomatologic
Aparatul dentar ajuta nu doar la imbunatatirea imaginii fetei, si ci la sporirea sanatatii dintilor si a gingiilor

Persoanele care au probleme cu dantura, respectiv cu pozitia dintilor, trebuie sa apeleze la un medic stomatolog specialist care sa le recomande cea mai buna solutie. Tratamentul ortodontic si purtarea unui aparat dentar ieftin sunt doua elemente care nu ajuta doar la imbunatatirea imaginii fetei, si ci la sporirea sanatatii dintilor si a gingiilor.

Pacientii carora inca le este frica sa-si monteze un aparat dentar, trebuie sa aiba in vedere avantajele interventiei si, cu siguranta, isi vor schimba parerea!

Imbunatatirea sanatatii dentare

Articolul continuă după reclamă

Principalul avantaj de care au parte atat adultii, cat si copiii, atunci cand poarta aparat este acela ca isi imbunatesc in mod considerabil sanatatea dentara. Arcurile si bracketii pe care medicii stomatologi le instaleaza in cavitatea bucala au rolul de a le reda dintilor pozitia corecta, dar si de a ajuta pacientii sa-si recupereze zambetul frumos. Toti cei care poarta aparat sunt nevoiti sa se spele de mai multe ori pe zi pe dinti, pentru a preveni aparitia altor probleme dentare.

Imbunatatirea alimentatiei

Un alt avantaj pe care adultiii si copiii trebuie sa il ia in considerare este ca purtand aparat, devin mult mai selectivi cand vine vorba despre alimentatie, intrucat nu mai pot manca orice. De exemplu, alimentele care sunt dificil de mestecat, dar si alimentele foarte dure, alaturi de sucurile cu multi coloranti ori bauturile carbogazoase trebuie eliminate din mesele zilnice.

Rezultatele obtinute sunt permanente

Spre deosebire de alte servicii stomatologice pe care o persoana le poate face la o anumita perioada de timp, ca de exemplu albirea dentara, in cazul indreptarii dintilor, in urma purtarii unui aparat dentar, rezultatele vor fi permanente. Practic, isi poate continua activitatile de zi cu zi in mod normal, insa de aceasta data avand o dantura perfect aliniata si totodata stralucitoare.

Corectarea dictiei

Din pacate, persoanele care au dintii strambi ori incalecati pot avea probleme de vorbire. Ele nu mai pot articula cuvintele in mod corect. Cu ajutorul aparatului care indreapta dantura, dictia se corecteaza frumos si nimic nu mai impiedica socializarea cu persoanele din jur.

Aparatul fix nu trebuie scos niciodata

Dupa ce medicul stomatolog fixeaza bine aparatul dentar, acesta nu trebuie indepartat noaptea, nu trebuie asezat, ci trebuie doar tolerat in cavitatea bucala si tratat cu grija. Adultii trebuie sa fie atenti la momentul in care dorm, pentru a evita, pe cat de mult posibil sa nu scrasneasca din dinti pe parcursul noptii si pentru a evita deplasarea bracketilor ori a sarmelor.

Daca nu doriti nu aparat fix, aveti si varianta unui aparat mobil.

O silueta mai frumoasa si mai atragatoare

Avand in vedere ca purtarea aparatului presupune renuntarea la alimentele nesanatoase, cei care urmaresc sa-si corecteze dantura vor reusi, in acelasi timp, sa piarda kilogramele in plus intr-un mod frumos. Este vorba despre un avantaj aditional, de care se pot bucura atat femeile, cat si barbatii sau copiii.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care pacientii trebuie sa il ia in considerare atunci cand au nevoie de o interventie stomatologica este locul in care decid sa o faca. PlazaDent este un cabinet stomatologic din sector 6. Aici lucreaza doar profesionisti in domeniu, care folosesc materiale de calitate si care ofera inclusiv suport moral pacientilor pe parcursul intregii perioade in care trebuie sa poarte aparat. Pe site-ul www.plazadent.ro, oricine poate gasi mai multe detalii si despre alte servicii stomatologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » Avantajele pe care trebuie sa le iei in calcul cand iti pui aparat dentar