Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Boala care a provocat 200.000 de decese în 2019, după ce gradul de vaccinare a scăzut la 71%

Ne luptăm cu o boală, uităm de alta. O spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care trage un semnal de alarmă: avem cea mai mare incidenţă a cazurilor de rujeolă din ultimii 23 de ani.

de Cristina Oprea

la 24.11.2020 , 12:46

  • Decesele provocate de rujeolă sunt tot mai multe: peste 200 de mii de vieţi au fost curmate în 2019. 

2016 a fost anul de cotitură în ceea ce priveşte lupta omenirii cu rujeola: s-a înregistrat o scădere istorică a numărului de cazuri noi raportate la nivel mondial, ca urmare a campaniilor de vaccinare susţinute în întreaga lume.

După ce acestea au scăzut în intensitate, trei ani mai târziu s-a înregistrat un boom: peste 869.000 de noi cazuri.

Gradul de vaccinare împotriva rujeolei a ajuns la 71%

Vezi și

Este o lecţie pe care o putem învăţa din acest lucru, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care adaugă că ştim să ne luptăm şi să stopăm focarele de rujeolă, dar eşuăm în ceea ce priveşte campaniile susţinute în mod constant cu privire la vaccinare.

Pentru a vorbi de o imunizare a populaţiei, ar trebui ca gradul de vaccinare să se menţină la 95%, spune OMS, însă în prezent acesta a ajuns la 71%.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în ultimul an, din cauza luptei cu pandemia de COVID-19, ne putem aştepta la o scădere şi mai mare a gradului de vaccinare. 

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Sănătate » Boala care a provocat 200.000 de decese în 2019, după ce gradul de vaccinare a scăzut la 71%