Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Boala care a provocat 200.000 de decese în 2019, după ce gradul de vaccinare a scăzut la 71%

Ne luptăm cu o boală, uităm de alta. O spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care trage un semnal de alarmă: avem cea mai mare incidenţă a cazurilor de rujeolă din ultimii 23 de ani.

de Cristina Oprea

la 24.11.2020 , 12:46

  • Decesele provocate de rujeolă sunt tot mai multe: peste 200 de mii de vieţi au fost curmate în 2019. 

2016 a fost anul de cotitură în ceea ce priveşte lupta omenirii cu rujeola: s-a înregistrat o scădere istorică a numărului de cazuri noi raportate la nivel mondial, ca urmare a campaniilor de vaccinare susţinute în întreaga lume.

După ce acestea au scăzut în intensitate, trei ani mai târziu s-a înregistrat un boom: peste 869.000 de noi cazuri.

Gradul de vaccinare împotriva rujeolei a ajuns la 71%

Vezi și

Este o lecţie pe care o putem învăţa din acest lucru, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care adaugă că ştim să ne luptăm şi să stopăm focarele de rujeolă, dar eşuăm în ceea ce priveşte campaniile susţinute în mod constant cu privire la vaccinare.

Pentru a vorbi de o imunizare a populaţiei, ar trebui ca gradul de vaccinare să se menţină la 95%, spune OMS, însă în prezent acesta a ajuns la 71%.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât în ultimul an, din cauza luptei cu pandemia de COVID-19, ne putem aştepta la o scădere şi mai mare a gradului de vaccinare. 

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Sănătate » Boala care a provocat 200.000 de decese în 2019, după ce gradul de vaccinare a scăzut la 71%