Antena Meniu Search
x

Video Remedii naturiste în sezonul rece. Cum ne ajută usturoiul, ceapa sau ţuica fiartă: "Au proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene"

Ne aşteaptă aşadar un şoc termic major, într-o perioadă în care avem oricum foarte multe cazuri de gripă şi viroze. Prin urmare, este foarte important să ne protejăm şi să prevenim pe cât posibil îmbolnăvirea. Şi ca să nu ajungem la pastile, trebuie să umblăm la alimentaţie. Specialiştii spun că ne putem întări imunitatea cu ingrediente pe care cu toţii le avem în bucătărie.

de Angela Bertea

la 19.01.2024, 21:22

Vezi și

Trecerea bruscă de la temperaturi pozitive la valori cu minus reprezintă un stres major pentru organism, iar acolo unde imunitatea este scăzută apar și îmbolnăvirile. Ne putem însă proteja printr-o alimentaţie corespunzătoare. "Să consumăm alimente colorate portocalii, roşii, inclusiv cele verzi. Ideea este să consumăm minim 1 fruct pe zi pentru un aport de vitamina C şi fibre alimentare. Zing, cupru, seleniu, fier, concentratia lor în microplante este mult mai mare comparativ cu planta matură", a declarat Daniela Bălănucă, nutriționist.

Hidratarea este importantă în sezonul virozelor

Există şi reţete moştenite de la bunici ce pot acţiona exact ca un medicament. "Aici vom face nişte zahăr ars cu lapte. Reţetă tradiţională care niciodată nu dă greş. Pentru gât, pentru bronşită, pentru răceală, mai ales la copiii mici", a declarat Daniel Sahlean, bucătar. Frecțiile, usturoiul, ceapa și țuica fiartă sunt alte remedii naturale cunoscute în popor. "Ceapa, usturoiul au proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene, iar prin substanţa prezentă în acestea scade riscul de infecţie", a declarat Daniela Bălănucă, nutriționist.

Hidratarea este importantă în sezonul virozelor. Pe lângă lapte, şi ceaiurile sunt binevenite, fie din plante medicinale sau din ceapă cu nucă cu tot cu coajă. Bineînţeles, îndulcite puţin cu miere de albine. Şi alcoolul poate fi benefic pentru că inhibă înmulţirea viruşilor, însă trebuie consumat în cantitate moderată. Niciodată mai mult de două pahare pe zi. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerăm cu remediile naturiste.

"Niciun aliment, nicio substanţă sau vitamină nu ne poate oferi garanţia unei protecţii totale împotriva îmbolnăvirii. Însă gravitatea bolii care apare este influenţată de puterea de apărare a sistemului imunitar", a declarat Daniela Bălănucă, nutriționist. În caz de îmbolnăvire, foarte important este sa ținem legătura și cu medicul de familie, pentru a tine sub control și trata adecvat infecțiile respiratorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Remedii naturiste în sezonul rece. Cum ne ajută usturoiul, ceapa sau ţuica fiartă: "Au proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriene"