Antena Meniu Search
x

Nu există bronz perfect sănătos, avertizează medicii. Riscurile expunerii la soare

Medicii dermatologi demontează un mit. Nu există bronz perfect sănătos. După băile de soare din această vară este important să observăm cele mai mici modificări apărute pe pielea noastră.

de Redactia Observator

la 28.08.2019, 22:39

Vezi și

Medicii dermatologi demontează un mit. Nu există bronz perfect sănătos. După băile de soare din această vară este important să observăm cele mai mici modificări apărute pe pielea noastră. Anual, peste 2.500 de români dezvoltă o formă de cancer de piele. Am vorbit cu medicii la ce detalii trebuie să fim atenţi şi când este important să ajungem în cabinetul doctorului.

Expunerea la soare presupune un efort considerabil pentru organismul nostru. Însă nu îl vom resimţi imediat. Şi asta pentru că în timpul sesiunii de bronzare, razele ultraviolete stimulează secreţia de endorfine, numite şi hormoni ai plăcerii. 

Cu toţii suntem expuşi pericolului, dar riscul este mai mare pentru cei cu pielea deschisă la culoare. În cazul lor, o arsură solară, de pildă, poate aparea după numai un sfert de oră de la momentul în care s-au expus razelor, fără să folosească o protecţie UV. Arsură care se vindecă, de fapt, doar la suprafaţă. Iar în cazuri grave, poate apărea melanomul. 

De aceea este important să urmărim dacă apar modificări ale aluniţelor ori leziuni ale pielii. Un control la medic ar trebui să aibă loc anual. 

Vara, expunerea la soare trebuie evitată între orele 11 şi 16. Arsurile pot apărea chiar şi în zilele noroase.

Medicii recomandă creme cu factor de protecţie cât mai ridicat. Pe care trebuie să le folosim indiferent de anotimp. Pielea este cel mai mare organ si este mereu expus mediului exterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Nu există bronz perfect sănătos, avertizează medicii. Riscurile expunerii la soare