Antena Meniu Search
x

Cât de afectați sunt românii de criza COVID-19

Măsurile pe care autorităţile de la noi le iau împotriva răspândirii Coronavirusului ne-au schimbat clar modul de viaţă. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere că este o situaţie de criză.

de Redactia Observator

la 24.03.2020, 15:12

Vezi și

Măsurile pe care autorităţile de la noi le iau împotriva răspândirii Coronavirusului ne-au schimbat clar modul de viaţă. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere că este o situaţie de criză.

Iar asta nu o simţim doar pe pielea noastră. Şi cifrele o arată. 70 la sută dintre români simt că viaţa li s-a schimbat total sau parţial în vremea pandemiei. Stau mai mult în casă, dar cu ocazia asta alocă atenţie şi pasiunilor pentru care, în mod normal, nu ar mai fi avut timp.

Întâi de toate, vă spunem aşadar că 46 la sută dintre români sunt, mai exact, îngrijoraţi de situaţia financiară pe fondul crizei generate de COVID-19.

Am spune că virusul nu îi sperie chiar atât de tare, având în vedere că abia mai apoi urmează grija pentru sănătate. În ceea ce priveşte programul, în proporţie de peste 80 la sută, românii au ieşit în ultima săptămână mai puţin din casă.

Iar atunci când au făcut asta, drumurile au condus, în special, la farmacie, iată, în peste 40 la sută dintre cazuri, apoi la supermarket, la bancă şi la biserică. Revenind la cumpărături - ce se regăseşte cel mai des în coşul românilor?

Probabil intuiţi deja răspunsul - în primul rând, produsele dezinfectante, apoi cele de curăţenie. De abia pe locul trei apar alimentele - 24% dintre conaţionali au cumpărat legume şi fructe proaspete în aceste zile.

Şi modalitatea de plată a suferit schimbări. Jumătate dintre români au ales cardul să achite cumpărăturile. Şi pentru că vă spuneam că stau mai mult în casă, românii au început să urmărească mai multe filme.

Aceasta este, de altfel, principala activitate pe perioada izolării. Apoi, în preferinţe, urmează jocurile online, mai bine de jumătate dintre români fac asta şi aproape tot jumătate se dedică hobby-urilor pe care poate le-au ignorat până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sanatate » Cât de afectați sunt românii de criza COVID-19