Antena Meniu Search
x

Video Ce spun specialiştii despre doza trei de vaccin: ''Vine să ne ajute pentru o situaţie epidemiologică mai grea, care înseamnă multe infectari''

În faţa valului patru al pandemiei, cauzat de tulpina Delta, compania Pfizer va cere aprobare pentru a treia doză. Studiile ar arăta că eficienţa vaccinului scade la 6 luni de la administrare. Doar că România are probleme şi cu administrarea primelor două doze. Preşedintele recomandă vaccinarea pentru a fi pregătiţi de noul val, dar spune că nu se impun încă noi restricţii.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 09.07.2021, 19:40

Vezi și

Sunt 195 de zile de când primul român a primit serul împotriva COVID-19. Şi deja vorbim despre a treia doză. Doar că România a rămas deja în urmă şi cu administrarea celor două doze. 

Klaus Iohannis, preşedintele Românaiei: România este dintre statele care are un grad mic de vaccinare şi prin asta suntem automat mult mai expuşi în faţa valului patru al pandemiei. 

Între timp, noi donăm dozele sau le vindem. Şi încă avem dubii. 

''Eu cred că fiecare trebuie să facă ce trebuie pentru el.''

Pe acelaşi subiect

''În cazul în care se impune şi o a treia doză, o veţi face?

Cu noile modificări ale tulpinei, da.''

''Dacă un medic spune asta, dar să îşi asume.''

Ce spun specialiştii despre administrarea dozei trei de vaccin

Medicii spun că probabil cei cu imunitate scăzută vor face a treia doză. Deocamdată, nu s-a stabilit nimic la nivel naţional. 

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Doza a treia vine să ne ajute pentru o situaţie epidemiologică mai grea care înseamnă multe infectari foarte probabil cu tulpina Delta. 

În plan extern, specialiştii spun că vaccinul este eficient şi împotriva noii variante a virusului. 

Dr. Rochelle Walensky, Director Centrul pentru Control şi Prevenţia Bolilor: Ştim că tulpina Delta a accelerat transmiterea. Mai ştim şi că vaccinurile pe care le-am autorizat previn îmbolnăvirea gravă, spitalizarea şi moartea ca urmare a infectării cu Delta. 

Masca rămâne în continuare un mijloc de protecţie. 

Dr. Anthony Fauci, Director, National Institutes of Allergy and Infectious Diseases: Dacă ai o vârstă înaintată sau dacă ai un apropiat cu probleme de sănătate, poate vrei să îţi iei măsuri suplimentare de protecţie, să porţi mască în interior în mediile cu risc ridicat de infectare.

Un studiu israelian arată totuşi că eficienţa vaccinului începe să scadă la 6 luni de la administrare. Valul al patrulea al pandemiei, spun specialiştii, este al tinerilor nevaccinaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Ce spun specialiştii despre doza trei de vaccin: ''Vine să ne ajute pentru o situaţie epidemiologică mai grea, care înseamnă multe infectari''