Centrul de Transfuzii Sanguine din Călăraşi pune pe liste de aşteptare zeci de donatori
Un copil are nevoie de sânge, sute de oameni se mobilizează să-l ajute, dar sistemul îi refuză şansa la salvare. Centrul de Transfuzii Sanguine din Călăraşi pune pe liste de aşteptare zeci de donatori.
Un copil are nevoie de sânge, sute de oameni se mobilizează să-l ajute, dar sistemul îi refuză şansa la salvare. Centrul de Transfuzii Sanguine din Călăraşi pune pe liste de aşteptare zeci de donatori. Inclusiv un reporter Observator s-a izbit de un refuz, atunci când a încercat să ajute. Motivele sunt revoltătoare: centrul are o singură centrifugă de procesare a sângelui, veche de 25 de ani, şi prea puţini angajaţi.
Două săptămâni de aşteptare înseamnă prea mult pentru Luca. La numai şase ani, tocmai a fost diagnosticat cu leucemie. Părinţii au făcut un apel pe Facebok pentru donare de sânge. Oamenii din Călăraşi au răspuns imediat urgenţei.
Fără explicaţii, donatorii au fost puşi pe liste de aşteptare.
- Șapte persoane au murit în SUA, iar alte trei au rămas cu handicap, după tratamentul cu un medicament anti-Alzheimer
- Trend periculos pe TikTok: Copii de la vârste tot mai fragede folosesc creme anti-îmbătrânire şi cosmetice...
- România, pe primul loc în Europa la obezitate. Ce înseamnă această realitate și cum o putem schimba
- Din România, direct în biohacking-ul de top cu Dave Asprey: Senatul Științific al FDVDR lansează o provocare cu...
- Dieta "minune" care prelungeşte viaţa. Ce trebuie să mănânci ca să ajungi sănătos la 70 de ani
Am cerut explicaţii. De la uşă ne-a întâmpinat tot personalul medical. Nu mai mult de cinci oameni.
Şi dacă ar avea personal suficient, lipsesc dotările de bază. În timp ce sala de aşteptare e plină, în camera de recoltare sunt doar două scaune. Iar pungile cu sânge se păstrează într-o lădiţă. pe calorifer. Durează până pot fi procesate.
În tot acest haos, un copil duce lupta pentru viaţă! În situaţia lui sunt sute, poate mii de oameni în spitalele din România.
Dacă doriţi să donaţi sânge, mergeţi la Centrele de Tranfuzii de pe raza dumneavoastră de domiciliu. Înainte de a vă deplasa, informaţi-vă pe site-ul insituţiei şi sunaţi pentru a vedea dacă şi când puteţi fi primit. Luca Minea are nevoie de grupa 01, rh negativ şi este internat la Spitalul Fundeni din Capitală.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰