Clătitele bănățene, rețeta unui desert delicios și consistent
Bănăţenii sunt de neîntrecut, cel puţin când vine vorba despre bucatele specifice zonei. Dintre ele am ales acum să vă arătăm ce înseamnă clătitele bănăţene. Vă dezvăluim o rețetă tradițională care a dus faima clătitelor bănățene.
Bănăţenii sunt de neîntrecut, cel puţin când vine vorba despre bucatele specifice zonei. Dintre ele am ales acum să vă arătăm ce înseamnă clătitele bănăţene. Vă dezvăluim o rețetă tradițională care a dus faima clătitelor bănățene, preparată de bloggerul culinar Laura Laurențiu.
Vizual, clătitele bănăţene par tare complicate. În realitate, totul este atât de simplu.
Clătitele bănăţene sau ca la Ana Lugojana, cum li se mai spune, au un singur dezavantaj. Nu pot fi consumate oricât şi de oricine. O singură porţie are nici mai mult, nici mai puţin de 600 de calorii.
Clătite Bănăţene – Ingrediente (cantitate pentru 8 clătite):
- 250 de grame de branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 grame de smantana dulce
- 250 de grame de zahar
- stafide
- unt pentru uns vasul gratinabil
În materialul video aflați cum se prepară clătitele bănățene de la bloggerulculinar Laura Laurențiu.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰