Antena Meniu Search
x

Copilul de Aur, simbolul curajului și al puterii. Povestea copilului dorit de ani de zile care s-a născut cu cvadruplă circulară de cordon, cu ajutorul medicilor de la Spitalul Regina Maria din Brașov

(P) La Spitalul Regina Maria din Brașov s-a născut un Copil de Aur, simbolul curajului, puterii și al speranței, un copil dorit de ani de zile de părinții lui, născut într-un context special, cu ajutorul echipei medicale conduse de dr. Loreta Solonari.

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 13:26

Mama, o femeie în vârstă de 41 de ani, obținuse sarcina după o îndelungată luptă cu infertilitatea. Vârsta și modul prin care a reușit să rămână însărcinată, venită împreună cu un uter fibromatos și adăugând cvadrupla circulară de cordon (în jurul gâtului copilului cordonul ombilical era înfășurat de 4 ori), au făcut ca nașterea să nu fie deloc simplă.

„Sarcina era avansată. Pacienta obținuse sarcina după o lungă perioadă de infertilitate, copilul fiind foarte dorit. La aceasta se adaugă uterul fibromatos și cvadrupla circulară de cordon, ceea ce înseamnă că în jurul gâtului copilului cordonul ombilical era înfășurat de 4 ori. Situația făcea ca o naștere naturală, la termen, să prezinte un risc major și pentru făt, dar și pentru mamă”, a explicat doctor Loreta Solonari, medic specialist obstetrică ginecologie, Spitalul Regina Maria Brașov.

Regina Maria

„După repetate consultații și investigații clinice și paraclinice, alături de echipa medicală, am decis că singura soluție care oferea siguranță maximă și mamei, si copilului este  cezariana. În ciuda dificultăților, operația s-a finalizat cu succes, copilul a venit pe lume perfect sănătos, iar mama s-a recuperat repede, având o evoluție postoperatorie favorabilă. Avem o mămică sănătoasă, mulțumită și un copil care a venit pe lume ca un simbol al păcii și o dovadă că viața merge mai departe", a completat medicul.

Un nou-născut este iubirea în cea mai pură formă a ei. El devine simbolul victoriei binelui asupra răului atunci când puiul de om vine pe lume în condiții grele, prin gesturi de bunăvoință, empatie si ajutor neconditionat, iar un act medical, asa cum este operația cezariană, poate căpăta conotații simbolice și devine o poveste emoționantă despre curaj, reziliență și putere. Puterea unei mame de a crede și a spera că totul va fi bine pentru pruncul și familia ei.

Regina Maria

S-au chinuit ani la rând să devină părinți, iar când în sfârșit sarcina a fost posibilă, după îndelungate tratamente și proceduri medicale, soarta părea că le mai pune o piedică. Au plecat din Ucraina când ea intrase în a 36-a săptămână de sarcină. Știa că poate intra în travaliu în orice moment. Era îngrijorată pentru faptul că era prima ei sarcină, obținută și menținută prin tratamente. Planul lor inițial era să meargă în Bulgaria, la un spital din Varna, să închirieze o cameră, apoi să aștepte nașterea copilului.

După multe alte provocări, au fost sfătuiți să ajungă la Brașov. Pe drum însă, mașina le-a cedat și au rămas fără mijlocul de transport. Le-au sărit în ajutor o mână de oameni buni care le-au oferit cazare, iar atunci când aceștia au văzut că viitoarea mamă nu se simte bine, au dus-o la Spitalul Regina Maria din Brașov.

„Stiam că ne va costa, dar trebuia să fim într-un loc sigur pentru familia mea, asta era situația, nu aveam ce face. Așa că îmi părea firesc să plătesc la spitalul din Brașov, pentru controlul la care trebuia dusă soția. Cât de mare a fost mirarea mea că medicii au făcut atât de multe pentru copil și soție fără nicio plată, nu am cuvinte și nici nu știu cum să vă spun. A fost enorm pentru noi. Nu știu cum aș putea să mulțumesc. Le sunt recunoscător și lor, medicilor, și românilor. Este atât de mult ce s-a făcut pentru noi, voi toți din Romania!”, povestește tatăl.   

Mama a fost consultată la Spitalul Regina Maria Brașov, iar în urma investigațiilor au fost clare câteva probleme care necesitau monitorizare atentă. Pe de o parte, vârsta mamei și riscurile asociate, pe de alta, patologia pre-existentă. Însă echipa medicală de la Maternitatea Regina Maria Brașov i-a fost în permanență alături și a făcut tot posibilul pentru ca mama și copilul să fie în siguranță.

Medicii și toți cei care ne-au ajutat cu atâta dragoste, omenie și înțelegere mi-au adus copilul dorit la lumină. Copilul meu o să-mi amintească, în fiecare zi din viața mea, tot ce ați făcut pentru noi. Și în fiecare zi vă vom fi recunoscători!, povestesc emoționați părinții.

Să visezi ani la rând că îți vei strânge într-o bună zi copilul la piept, iar atunci când acea zi vine, în jurul tău lucrurile devin din ce în ce mai negre, totul se transformă într-o luptă pentru viață.

Cu o poveste copleșitoare, copilul  s-a născut la Brașov, în deplină siguranță, iar la nașterea lui au luat parte oameni inimoși și empatici, care împreună au făcut ca viața să meargă mai departe.

Regina Maria recunoaste și salută efortul, dar mai ales puterea mamelor de a lupta pentru siguranța și viața copiii lor.

#EștiMaiPuternicăDecâtCrezi #MaternitateaEPutere #PerformanțăMedicală

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA 

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 14 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 720.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește 7.500 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 5 milioane de pacienți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Copilul de Aur, simbolul curajului și al puterii. Povestea copilului dorit de ani de zile care s-a născut cu cvadruplă circulară de cordon, cu ajutorul medicilor de la Spitalul Regina Maria din Brașov