Cum arată ambulanța prototip pentru transportul persoanelor contagioase
În plina pandemie de coronavirus, acum când izolarea bolnavilor este extrem de importantă, într-o fabrică de lângă Cluj se asamblează una dintre cele mai moderne ambulanţe de transport pentru pacienţii contagioşi.
- Cu ce provocări s-ar putea confrunta România odată cu revenirea lui Trump la Casa Albă. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- Două din trei companii româneşti nu rezistă mai mult de 10 ani. Iancu Guda, despre cum îţi poţi construi o afacere de succes
- Pacienții trebuie să fie infectați cu același virus.
- Ambulanța funcționează ca și o izoletă uriașă.
În plina pandemie de coronavirus, acum când izolarea bolnavilor este extrem de importantă, într-o fabrică de lângă Cluj se asamblează una dintre cele mai moderne ambulanţe de transport pentru pacienţii contagioşi.
Modelul este încă prototip, dar în condiţiile în care la nivel mondial cazurile de COVID-19 cresc alarmant de la o zi la alta, autospeciala ar putea fi soluţia de transport.
Autosanitara prototip construită la fabrica de ambulanțe de lângă Cluj este concepută în așa fel încât să facă față cu succes oricărei amenințări virale de la Ebola, tuberculoză, febra galbenă, gripă sau. coronavirus.
- Pericolul pentru sănătate ascuns în preţurile mici. Semnalele de alarmă trase de specialişti în privinţa...
- Vârful sezonului gripal se apropie. Previziunile medicilor pentru următoarele 4 săptămâni
- Cât costă asigurarea de sănătate pe lună în 2025
- Ce primeşti dacă donezi sânge în 2025
- Sănătatea creierului depinde și de temperatura din locuință
Deși este în special destinată transportului, ambulanță poate fi folosită și la cazuri mai grave, deoarece este dotată cu un defibrilator, un ventilator mecanic, dar și un monitor pentru urmărirea semnelor vitale ale pacienților. Pe lângă asta, în interior se va creea un mediu perfect steril, precum în sălile de operații sau cele de terapie intensivă.
Acest tip de ambulanță funcționează exact că și o izoleta uriașă astfel că pot fi transportați simultan 4 pacienți pe targă sau 8 pe banchete. Este însă extrem de important că toți pacienții să fie infectați cu același virus.
Un avantaj uriaș este timpul scurt în care ambulanță redevine operațională de la un caz la altul. Dacă dezinfectarea actualelor izolete durează chiar și o ora și jumătate, la acest model sterilizarea habitaclului nu durează mai mult de 5 minute și se poate face chiar și cu pacient în interior.
Modelul nu a intrat încă în producția de serie, însă ar putea fi livrat în curând şi în țări africane, acolo unde epidemiile de boli extrem de contagioase sunt o adevărată problemă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰