Antena Meniu Search
x

Video "Eşti cel mai frumos cadou al nostru". O fetiţă de două luni, salvată ca prin minune după patru operaţii pe inimă, la Spitalul Marie Curie

Există oameni care văd miracole în fiecare zi. Sunt medicii care operează inimi de copii, la Spitalul Marie Curie. Şi sunt părinţii care îşi strâng bebeluşii în braţe, după ce au trăit cu teama că-i vor pierde. Cunoaşteţi astăzi o fetiţă învingătoare, care, după două luni de viaţă şi patru operaţii, va petrece sărbătorile acasă. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 27.12.2021, 16:49

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un salon de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie, o mamă îşi ţine strâns fetiţa în braţe. E nerăbdătoare să iasă pe uşa spitalului şi să înceapă o poveste nouă, după două luni şi jumătate de emoţii. 

Roxana, mama Anastasiei: Doar am stat şi am citit rugăciuni. Asta am simţit să fac, nu ştiu, asta m-a salvat ca să zic aşa, am stat şi am citit nişte rugăciuni.

E o minune că Anastasia trăieşte astăzi. S-a născut cu o malformaţie cardiacă şi cu o singură şansă la viaţă: să prindă un loc pe listele de aşteptare de la Marie Curie. 

Pe acelaşi subiect

Roxana, mama Anastasiei: A fost o minune că am ajuns atât de repede, că ne-au primit atât de repede şi că s-a eliberat un loc. Efectiv a fost o minune.  

În două luni şi jumătate au urmat patru operaţii. Tot de atâtea ori, viaţa Anastasiei a atârnat de un fir de aţă. Mama nu s-a dezlipit de ea. Pe un fotoliu a dormit, aici i-a citit poveşti şi i-a cântat colinde. 

Reporter: Ce aţi vrea să le transmiteţi medicilor care v-au salvat fetiţa?

Roxana, mama Anastasiei: În primul rând, oameni înainte de medici. Doar mulţumiri. Mii de mulţumiri.

Copii abandonaţi de părinţi în spital

Anastasia este doar unul dintre cei 220 de copii cărora chirurgii cardiovasculari şi anesteziştii de la Marie Curie le-au oferit o nouă viaţă anul acesta. Cândva neputincioasă în faţa cazurilor grave, România are azi aici o echipă medicală pe care au început s-o caute şi părinţi de peste graniţe. 

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef ATI nou-născuţi: Centrul a avut primul caz internaţional. Este dintr-o ţară din Orientul Mijlociu şi noi suntem foarte încântaţi. Vă daţi seama, a umblat prin multe zone ale lumii să se opereze şi s-a operat la noi. Este un lucru...

ReporterPentru părinţii acestor copii, dvs, medicii şi asistenţii de aici sunteţi eroi. Aşa vă văd părinţii.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef ATI nou-născuţi: Este pura meserie a noastră. O iubim foarte mult. Facem fără limite.

Reporter: E viaţa dvs de fapt.

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef ATI nou-născuţi: E viaţa noastră. Asta este.

Pe un hol al spitalului, o fetiţă face câţiva paşi ajutată de unul dintre doctori. De un an, de când mama ei n-a mai venit s-o ia, medicii şi asistenţii o îngrijesc ca pe copilul lor. 

O fac tot din respect pentru viaţă, convinşi că iubirea salvează. 

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef ATI nou-născuţi: Am avut cazuri extrem de grave, abandonaţi, mai era câte un voluntar care se ataşa emoţional de câte un astfel de copil aşa... Într-o zi mi-a spus: o să-l iau. Dar ştiţi că v-am spus că s-ar putea să şi moară. A zis: e posibil, o iau aşa. O iubesc dar nu va fi aşa. Şi am văzut-o peste ani şi ani. A avut dreptate: iubirea schimbă oamenii.

Aşa li s-a întâmplat şi lor. În salonul Anastasiei, medicii tocmai îi spun mamei că fetiţa ei a ieşit învingătoare. În câteva minute va pleca din spital. 

În faţa secţiei, tatăl aşteaptă s-o strângă în sfârşit în braţe. Când uşile de la terapie intensivă se deschid, începe viaţa pe care au visat-o. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » "Eşti cel mai frumos cadou al nostru". O fetiţă de două luni, salvată ca prin minune după patru operaţii pe inimă, la Spitalul Marie Curie