Farfuriile comestibile, alternativa propusă de un cuplu din Cluj
Sunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu din Cluj-Napoca a declarat război veselei din plastic. Şi a introdus şi la noi... farfuriile comestibile.
Sunt români care nu se ridică de la masă, până nu mănâncă şi farfuria. Este 100% naturală şi bogată în fibre. Un cuplu din Cluj-Napoca a declarat război veselei din plastic. Şi a introdus şi la noi... farfuriile comestibile. Sunt o alternativă perfectă inclusiv pentru târguri şi festivaluri, unde clienţii lasă în urma lor munţi de gunoaie. România este ţara în care, zilnic, ajung la gunoi peste un milion de farfurii şi linguri din plastic.
Aceşti tineri se numără printre puţinii români care au experimentat aroma farfuriilor comestibile. Acestea, de exemplu, un gust de coajă de pâine rumenită. Conceptul aparţine unui morar polonez şi a fost adus în ţară, acum 2 ani. Doi soţi din Cluj-Napoca au avut această idee.
Nu le-a fost greu să convingă câţiva patroni de restaurante să se gândească mai mult la mediu şi să cumpere produsele biodegradabile, deşi preţul lor este dublu faţă de cel al farfuriilor din plastic.
Aruncate în natură, devin una cu pământul în doar o lună. Farfuriile 100% naturale sunt folosite mai ales la festivalurile de muzică din întreaga ţară, în urma cărora rămân mereu munţi de gunoaie.
Invenţia are însă limitele ei. O ciorbă fierbinte ar trebui consumată în cel mult 20 de minute.
Şi pentru ca vesela biodegradabilă să fie completă, avem nevoie şi de tacâmuri. În India, de exemplu, au aromă de ceapă, ghimbir sau scorţişoară şi sunt realizate dintr-un mix de cereale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰