Antena Meniu Search
x

Gravidele cu COVID-19, mai predispuse la complicații, crede dr. Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balș", medic specialist în boli infecțioase, a explicat că femeile gravide au un risc crescut de a face complicații în cazul infecției cu SARS-CoV 2, doarece în timpul sarcinii au loc modificări ale coagulării sângelui, concomitent cu cele produse de virus. Potrivit Mediafax, semnalul de alarmă vine după ce o femeie însărcinată, în vârstă de 33 de ani, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia sub ochii medicilor.

de Redactia Observator

la 09.08.2020, 17:46

Gravidele cu COVID-19, mai predispuse la complicații, crede dr. Adrian Marinescu
Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" - Dr. Adrian Marinescu via Facebook
  • Medicul trage un semnal de alarmă, după ce o tânără gravidă a murit la Alba Iulia
  • Dr. Adrian Marinescu: "În timpul sarcinii cu siguranţă avem modificări ale coagulării"

Conform sursei citate, Camelia, gravidă în 25 de săptămâni a ajuns în stare gravă la Spitalul din Alba Iulia, fiind adusă de la Spitalul Județean Târgu Mures. Virusul i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatica şi insuficienţă respiratorie acută.

Tânăra a murit sub ochii medicilor din Alba Iulia, deși au fost depuse toate eforturile pentru a o salva.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balş" din București întăreşte ideea conform căreia femeile însărcinate sunt mai predispuse riscului de a face cheaguri de sânge ce pot migra către zone vitale ale organismului.

"În timpul sarcinii cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme, pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina. Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmplat aici. Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă", a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Gravidele cu COVID-19, mai predispuse la complicații, crede dr. Adrian Marinescu