Antena Meniu Search
x

Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal Pașcani

Ample anchete epidemiologice au fost deschise la Spitalul Municipal Pașcani după ce mai multi angajați printre care și medici, dar și 10 pacienți au fost testați pozitiv la infecția cu coronavirus.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 17:14

Vezi și
  • Alte 27 de cadre medicale trimise în izolare.
  • Medicul infecționist confirmat pozitiv.

Se așteaptă acum rezultatele și pentru alte câteva zeci de cadre medicale din spital. Probleme grave sunt mai ales la secția de îngrijiri paliative a spitalului. 

Totul a început în urmă cu mai bine de o săptămână, atunci când un număr de șapte angajați ai spitalului, printre care și medici, asistenți și infirmieri au fost confirmați pozitiv la coronavirus.

Între timp, rezultatele testelor au arată că şi șeful secției de îngrijiri paliative a spitalului este infectat. Astfel că au fost preluate probe și de la tot personalul medical și pacienții de pe această secție.

Marius Voicescu purtător de cuvânt DSP Iași: Sunt 8 angajați confirmați până acum cu noul coronavirus. Ultimul lucrează la sectia de îngrijiri paleative a Spitalului, așa că imediat s-a dispus testarea pentru toți pacientii.

Dr Daniel Bechir, manager Spitalul Municipal Pașcani: Sunt zece pacienți de la secția de paleative și la cadrele medicale a venit un singur rezultat pozitiv de la o infirmiere. Noi am trimis 39 de teste la Iași de pe secția de paliatii, avem rezultat la 20 și doar o singura persoana e infectat. Pacienții au fost direcționați către Iași, doi făceau febră. Presupun că e vorba de un pacient sau o pacienta ori doua internate la începutul lunii aprilie una din ele, două cazuri de la jumătate lunii aprilie care sunt pozitive și e posibil una din acest doua cazuri sa fi fost purtatoare. Unde era ea aalonul respectiv erau toți infectați.

Alte 27 de cadre medicale tot de la spital Pascani au fost trimise acasă pentru izolare la domiciliu timp de 14 zile după ce medicul infecționist care făcea naveta de la Iași alaturi de colegi cu un microbuz a fost depistat pozitiv la infecția cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Focar de Covid-19 la Spitalul Municipal Pașcani