Antena Meniu Search
x

Focare de coronavirus în căminele pentru bătrâni din România

Cele mai multe cazuri sunt la căminul din orașul Sântana. 7 angajați și 22 de pacienţi. Celelalte au fost confirmate în Pecica, în comuna Dorobanţi şi în municipiul Arad.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 15:49

Vezi și
  • Apariția focarului produce îngrijorare în comunitate.
  • Procurorii fac acum cercetări și au deschis dosare penale.

În 20 de centre din Arad nu există din fericire niciun caz de Coronavirus. Rămân însă 5 azile în care au fost găsite persoane pozitive, atât din rândul angajaților, cât și al vârstnicilor internaţi.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș: S-a muncit zi și noapte. S-au realizat de vineri până duminică 608 probe. Practic, am făcut tot ce înseamnă cămine de bătrâni, atât beneficiari, cât și personal. Dintre cele 608 probe, 91 au fost lucrate la Spitalul Județean Arad, căruia îi mulțumim pentru colaborare. Dintre cele 608 probe, avem beneficiari pozitivi 35 și personal pozitiv 15.

Apariția focarului în orașul Sântana produce îngrijorare în comunitate. Procurorii fac acum cercetări și au deschis dosare penale în cazul a două dintre cămine.

Anchetatorii vor să afle dacă la căminele din Pecica și Sântana s-au respectat toate măsurile de protecție a beneficiarilor și personalului angajat. Conducerea DSP Arad spune că va continua acţiunea.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș: A fost o muncă susţinută, ideea a fost să terminăm, să identificăm şi să stingem toate focarele care puteau să fie în aceste cămine şi azile de vârstnici. Noi vom continua această testare. Vom începe şi cu anumite instituţii şi în zona de copii vom intra şi vom testa tot ce înseamnă populaţie vuilnerabilă.

Situaţia este delicată şi în judeţul Vaslui. Coronavirusul a făcut prima victimă în căminul de bătrâni de la Tutova, cel de-al treilea focar din judeţ.

Mihaela Vlada, director DSP Vaslui: La această dată avem confirmaţi un număr de 19 persoane, atât personal de îngrijire, cât şi beneficiari ai acestui cămin de bătrâni. Din cei identificaţi pozitiv, un beneficiar a decedat. O persoană cu vârsta peste 80 de ani cu multiple comorbidităţi.

În primă fază au fost testate 35 de persoane, apoi alte 65. Toţi cei infectaţi din cămin au fost internaţi, iar ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică va continua

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Focare de coronavirus în căminele pentru bătrâni din România