Antena Meniu Search
x

Fructele și legumele tratate cu pesticide în exces pot conţine un cocktail de şapte otrăvuri

Proverbul spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Ce ne facem însă atunci când constatăm că tocmai alimentele despre care credem că sunt sănătoase devin un pericol pentru organism?!

de Redactia Observator

la 28.01.2020, 14:17

Vezi și

Proverbul spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Ce ne facem însă atunci când constatăm că tocmai alimentele despre care credem că sunt sănătoase devin un pericol pentru organism?!

Sunt rezultatele îngrijiorătoare obţinute de autorităţi pe produsele din comerţ. Rezultate care arată că legumele şi fuctele tratate cu pesticide în exces ajung să conţină un cocktail de şapte otrăvuri.

Pe lista neagră, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale. Topul celor mai nesigure alimente continuă cu căpşunile, merele, nectarinele, piersicile şi ţelina.

Cultivate în extrasezon, acestea pot fi şi mai pline de substanţe chimice. Cel mai des ele sunt stropite cu Imazazil. Un pesticid cât se poate de nociv, autorizat în mai multe state din Uniunea Europeană, inclusiv în România, care poate ataca ficatul şi rinichii şi poate duce chiar la cancer.

Surprinzător, însă, chiar fructele exotice, de care cei mai mulţi se feresc pentru că sunt din import, ar fi cele mai sigure. Avocado, ananasul, mango, papaya, varza sau mazărea conţin cele mai puţine pesticide.

De mâncat, e clar că mulţi le vor mânca în continuare, însă cum putem face să înghiţim cât mai puţine astfel de substanţe chimice?!

Nu folosiţi coaja fructelor pentru prăjituri, ceaiuri sau băuturi alcoolice, cumpăraţi legumele şi fructele din magazinele şi pieţele autorizate, iar înainte de a le mânca, spălaţi-le cu o soluţie de bicarbonat de sodiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Fructele și legumele tratate cu pesticide în exces pot conţine un cocktail de şapte otrăvuri