Fructele și legumele tratate cu pesticide în exces pot conţine un cocktail de şapte otrăvuri
Proverbul spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Ce ne facem însă atunci când constatăm că tocmai alimentele despre care credem că sunt sănătoase devin un pericol pentru organism?!
Proverbul spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Ce ne facem însă atunci când constatăm că tocmai alimentele despre care credem că sunt sănătoase devin un pericol pentru organism?!
Sunt rezultatele îngrijiorătoare obţinute de autorităţi pe produsele din comerţ. Rezultate care arată că legumele şi fuctele tratate cu pesticide în exces ajung să conţină un cocktail de şapte otrăvuri.
Pe lista neagră, cartoful este leguma cea mai plină de chimicale. Topul celor mai nesigure alimente continuă cu căpşunile, merele, nectarinele, piersicile şi ţelina.
Cultivate în extrasezon, acestea pot fi şi mai pline de substanţe chimice. Cel mai des ele sunt stropite cu Imazazil. Un pesticid cât se poate de nociv, autorizat în mai multe state din Uniunea Europeană, inclusiv în România, care poate ataca ficatul şi rinichii şi poate duce chiar la cancer.
- Cât de sănătoase sunt sucurile naturale? Un nou studiu are concluzii şocante: efectele, resimţite după 3 zile
- Programul "Prima Seră". Cine sunt românii care pot obţine 200.000 de euro de la stat şi ce condiţii trebuie să...
- Delicioasele fructe care ar putea ajunge pe cale de dispariţie. O ciupercă periculoasă se răspândeşte rapid în...
- Alimentul care va ajunge mai repede şi mai ieftin pe mesele românilor. Cum a fost posibil: "Nu o să mai scumpim"
- Un tânăr rătăcit în Alpii australieni a supravieţuit 2 săptămâni cu fructe de pădure. Se pierduse din...
Surprinzător, însă, chiar fructele exotice, de care cei mai mulţi se feresc pentru că sunt din import, ar fi cele mai sigure. Avocado, ananasul, mango, papaya, varza sau mazărea conţin cele mai puţine pesticide.
De mâncat, e clar că mulţi le vor mânca în continuare, însă cum putem face să înghiţim cât mai puţine astfel de substanţe chimice?!
Nu folosiţi coaja fructelor pentru prăjituri, ceaiuri sau băuturi alcoolice, cumpăraţi legumele şi fructele din magazinele şi pieţele autorizate, iar înainte de a le mânca, spălaţi-le cu o soluţie de bicarbonat de sodiu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰