În culisele unui laborator de teste pentru coronavirus
Sute de probe recoltate de la persoanele suspecte de infectarea cu noul coronavirus ajung în fiecare zi în laboratorul de biologie moleculară din Deva.
- Probele recoltate de la pacienţi ajung în recipiente speciale.
- Medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu se teamă de testare.
Aici se munceşte la foc continuu. Este nevoie de atenţie în fiecare secunda, dar si de rezistenţă, pentru că toată munca se face în costume de protecţie.
În laboratorul de Analize Medicale din Deva, în zona roşie, personalul medical lucrează cu testele pentru noul coronavirus.
Probele recoltate de la pacienţi ajung în recipiente speciale. După ce le-au înregistrat şi numerotat, cadrele medicale pregatesc probele pentru extracţia automată a ARN-ului viral. Ele sunt apoi introduse în două extractoare. Întreg procesul durează cam 25 de minute.
Totodată, medicii îi sfătuiesc pe oameni să nu se teamă de testare.
Medic: Deşi se spune că este o tehnică îngrozitoate, şi doare, şi nenoroceşte pacienţi, nu este chiar aşa. Este o recoltare obişnuită, produce o senzaţie un pic neplăcută, ca şi când ţi-ar intra o gâză în nas, dar durează două secunde şi trece.
La începutul lunii mai, când au ajuns aparatele PCR Real Time la Deva, s-au făcut doar 12 probe. Acum, numărul lor a crescut la peste 200 pe zi.
Echipamentul din laborator poate asigura prelucrarea a peste o mie de probe în 24 de ore. La Deva, ajung probe recoltate din mai multe spitale din judeţul Hunedoara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰