Antena Meniu Search
x

Încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Primele 200.000 de locuri, încărcate astăzi pe platformă

Programările pentru vaccinarea cu serul de la AstraZeneca începe miercuri, 10 februarie, când pe platformă vor fi încărcate primele 200.000 de locuri.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.02.2021, 13:47

Vezi și
  • Primele 200.000 de doze vor fi încărcate pe platforma de programare la vaccinare miercuri, probabil în cursul după-amiezii.
  • Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 10 februarie se deschide posibilitatea de programare în platformă pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare, unde vor fi distribuite dozele de vaccin AstraZeneca

"Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă.

Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale.

Modalităţile de programare sunt neschimbate", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Din 15 februarie şi până la sfârşitul lunii martie, pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare vor fi disponibile aproape 500.000 de locuri. Primele 200.000 dintre acestea vor fi încărcate pe platforma de programare la vaccinare miercuri, probabil în cursul după-amiezii.

Imunizarea cu AstraZeneca începe în 15 februarie

Luni, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că 180 de cabinete de vaccinare vor deveni operaţionale pentru vaccinarea cu AstraZeneca, iar imunizarea cu acest vaccin începe în 15 februarie.

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite după cum urmează:

Bucureşti (22), Alba (3), Arad (4), Argeş (5), Bacău (5), Bihor (5), Bistriţa Năsăud (2), Botoşani (3), Brăila (2), Braşov (5), Buzău (3), Călăraşi (2), Caraş-Severin (2), Cluj (10), Constanţa (6), Covasna (2), Dâmboviţa (4), Dolj (6), Galaţi (4), Giurgiu (2), Gorj (3), Harghita (3), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Iaşi (8), Ilfov (2), Maramureş (4), Mehedinţi (2), Mureş (5), Neamţ (4), Olt (3), Prahova (6), Sălaj (2), Satu Mare (3), Sibiu (4), Suceava (5), Teleorman (3), Timiş (10), Tulcea (2), Vâlcea (3), Vaslui (3), Vrancea (3). 

Vaccinul AstraZeneca reduce semnificativ transmiterea virusului

Marea Britanie a anunţat, la începutul lunii februarie, un nou studiu care spune că vaccinul Covid Oxford / AstraZeneca reduce semnificativ transmiterea virusului și este extrem de protector chiar şi după o singură doză, după ce mai mulţi lideri UE au criticat eficacitatea acestui vaccin.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că cercetarea, care încă nu a fost evaluată de către colegi, a confirmat efortul masiv al Marii Britanii de vaccinare.

"Asta arată lumii că vaccinul de la Oxford funcționează, funcționează bine.

Încetinește transmisia cu aproximativ două treimi, deci susține categoric strategia pe care o întreprindem", a declarat el pentru BBC.

Vaccinul AstraZeneca, recomandat de CNCAV pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că vaccinul anti-Covid AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru prevenirea infectării cu virusul SARSCoV-2, vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

Intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Încep programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Primele 200.000 de locuri, încărcate astăzi pe platformă