Antena Meniu Search
x

Video "Leacurile" băbeşti din substanţe pentru insecte sau şoareci pot cauza adevărate tragedii. Specialiştii trag un semnal de alarmă

Nu există părinte care să nu fi auzit măcar un sfat discutabil despre îngrijirea copiilor: fie că sunt celebrele şosete cu oţet pentru febră, usturoiul pentru răceală sau şamponul pentru cai folosit pentru un păr frumos. Însă după ce în urmă cu aproape două săptămâni, trei fetiţe au murit ucise de un insecticid pentru oi, specialiştii trag un semnal de alarmă. Tratamentele destinate animalelor sau plantelor sunt extrem de periculoase pentru om, iar leacurile băbeşti sunt de multe ori ineficiente şi periculoase.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.06.2021, 17:04

Vezi și

"Floarea de soc acum e cea mai indicată luna asta. E pentru gât, pentru stomac, se face și socată ce doreşti faci din ea."

Acest tip de comportament este extrem de periculos

Pe cât de lăudate de oameni, pe atât de riscante pentru organism, spun medicii și specialiștii. Astfel de practici duc nu de puține ori la adevărate tragedii.

Doar weekendul trecut trei fete au ajuns la spital după ce bunica lor a încercat să le scape de păduchi spălându-le cu o substanță folosită în mod normal pentru deparazitarea externă a animalelor in ferme. Imediat după ce au sunat la 112 până la sosirea echipajelor de prim ajutor medicii le-au sfătuit pe rudele celor trei fete să le spele în mod repetat părul pt a elimina substanța toxică.

Cele mai periculoase pentru om sunt substanțele folosite pentru animale şi în agricultură în general. Însă chiar şi aşa, mulţi oameni nu stau pe gânduri atunci când vine vorba să le folosească pentru a scpa de anumite probleme, cum ar fi păduchii.

Reporter: Pentru păduchi ce se folosește?

Localnic: Gaz.

Reporter: Se dă pe cap?

Localnic: Pe cap se dă, dar cu atenție și grijă.

Reporter: E periculos?

Localnic: Da.

Reporter: Şi substanțe pt animale se mai pun?

Localnic: Da se folosesc și astea.

Diana Cimpoeșu medic sef UPU Spitalul Sf Spiridon Iași: Ne întâlnim în practică cu cazuri extrem de grave de intoxicatii. Cele mai grave sunt insecticidele de tip organofosforat cu o reacție extrem de severă și cu neșansa de a duce stop cardio respirator și deces.  Avem spre deosebire de 25-30 de ani în urmă substanțe cu care tratam boli.

Același lucru se întâmplă și când vine vorba de probleme de sănătate.

Localnic: Floarea de salcâm e bună pentru stomac. Şi aloe e bună, adică toate florile de câmp majoritatea sunt bune.

Reporter: Le recunoașteți?

Localnic: Da mai cunoaștem așa.

Reporter: Pentru răceală?

Localnic: Ceaiuri. Pojarniță. Din astea.

Reporter: Aloe Vera?

Localnic: Nu că nu le avem la îndemână. Facem ce avem la îndemână. Menta din curte. Romanița, galbenele, care iar sunt la îndemână peste tot în curte.

Leacurile din grădină nu ar trebui să fie folosite la întâmplare, fără îndrumare din partea specialiștilor și fără recomandare, atrag atenţia medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » "Leacurile" băbeşti din substanţe pentru insecte sau şoareci pot cauza adevărate tragedii. Specialiştii trag un semnal de alarmă